Translate

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Lisääntyneet lisälyönnit

Olen yrittänyt löytää vastausta, miksi viime viikkoina lisälyönnit ovat lisääntyneet niin rajusti, tunnen niitä melkein koko ajan? Onko ottamallani rintasyövän jälkeisellä Tamofen hormonilääkkeellä tähän jotain tekemistä, lääkärit kyllä vakuuttelivat että ei, mutta ihminen on kokonaisvaltainen egosysteemi ja kaikki vaikuttaa kaikkeen ?!

Keväällä tehdyssä Holterissa, ei lisälyöntejä ollut kuin n. 40 kpl, mutta nyt tuntuu että sydän on kurkussa koko ajan? Erittäin epämiellyttävää ja lisäksi paineet tahtovat nousta ... sain soittoajan lääkärille ja hän lupasi, että jossain vaiheessa saan Holtteroinnin. Tunnen, että ottamastani beetsalpaajasta ei ole minkäänlaista hyötyä. Jos unohdan ottaa joskus ottaa, samalla tavalla sydän menee tai sitten kun otan, ei vaikutusta rytmihäiriöihin. Taas sitä ollaan tilanteessa, että mitähän seuraavaksi????
Osaan jo arvata, että Holtteroinnin tuloksena ovat ne vaarattomat lisälyönnit (toivottavasti niin) eikä niille voida tehdä mitään (sitä en kyllä toivo). 

Kuulisin mielelläni, miten te selviätte lisälyöntienne kanssa, onko mitään keinoa millä ne rauhoittuisivat.
Toissapäivänä otin rauhoittavan, niin sillä ne hieman laantuivat mutta eivät kadonneet.
Kesäloma on ja pitäisi pystyä nauttimaan siitä, mutta tässä tilassa hieman haasteellista :(



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä lisäreitä myös. Toisinaan usein, toisinaan harvemin. Nykyisin on alkanut ilmaantua liikunnan aikana bigeminiaa. Lääkärin mukaan vaaratonta (holteroinnilla tutkittu). Ja jottei liian vähällä pääsisi, on viimeisen viiden vuoden aikana alkanut ilmaantua myös muutaman sukunnin mittaisia tykytyskohtauksia. Edelleen kaikki ekg, sydänultra, holter... priimaa,. Tykytystä ei kylläkään oöe saatu nauhalle. Vielä rasitus-ekg edessä. Saa nähdä, mitä siellä sanotaan. Oletko tutustunut omron heartscan -laitteeseen? Itse hankin sellaisen juuri. Kallis, mutta kätevä vehje.

Aurinkoa!

Ann'S kirjoitti...

Hei ja kiitos viestistäsi. Oletko huomannut mikä sinun kohdalla provosoi lisäreitä? Kerro lisää laitteen käytöstä ja miten ja kuka tuloksia tulkitsee?

Anonyymi kirjoitti...

Väsymys ja joku henkinen jännitys/ järkytys lisää aivan selvästi ja myös kofeiini. Olen epäillyt myös hormonaalisten vaihteluiden vaikuttavan, koska ensimmäisen lapsen saatuani alkoivat nämä lyhyet tykytyspyrähdykset lisäreiden lisäksi.

Tuo omronin laite on n. sardiinirasian kokoinen vehje, johon laitetaan oikea etusormi toiseen päähän ja toinen pää painetaan tiettyyn kohtaan rinnassa ja laite rekisteröi n. 30 sekunnin ekg pätkän. Sain TYKSistä lainaan erään kerran puoleksi vuodeksi, kun yritettiin saada tykyksiä kiinni. Ei silloin kuitenkaan ilmaantunut, joten päätin hankkia itselleni ikioman.

Laite on kätevä, jos ilmaantuu jotain uutta sydäntuntemusta, mikä menee esim niin nopsaa ohi, ettei päivystävään ekg:hen ehdi tms ja kohtauksen arvioimiseksi tarvittaisiin ekgnauha. Tuloksia pitäisi aina lääkärin sitten tulkita. Laitteen mukana tulee cd-ohjelma tietokoneelle, josta ekg pätkän voi halutessaan tulostaa.

Olen itse ajatellut, että jos saan tykytyksen kiinni, soitan johonkin (vaikka yksityiselle, jos ei muualle pääse) että nyt sain sen pirulaisen nauhalle, arvioikaa jatkotoimenpiteet.

Tuo pumpun oireilu on semmoinen pentele,että vaikka kuinka vakuutellaan lääkäreiden taholta, että vaaratonta, niin ei sitä noin vaan mielestä saa.

Onko sinulle muuten tehty/ ehdotettu elektrofysiologista tutkimusta?














Unknown kirjoitti...

Ihana oli löytää tällainen blogi - olen jo monta vuotta kärsinyt wensin svt:stä ja kun se korjattiin ablaatiolla alkoivat lisälyönnit. Tutkittu on, mutta on olo silti niin inhottava, että kyllä niistä haluaisi päästä eroon.

Nyt alkoi tämän ensimmäisen pidemmän jakson 7. vuorokausi, eli 7 päivää on tuntunut lisäreitä lähes joka minuutti. Tosin olen nyt pari päivää ollut jo keuhkoputkentulehduksessa joten sekin voi vauhdittaa lisäreiden esiintymistä (ainkin toivon, että tulee vielä rauhallinen kausi).

Stressiä on tietty ollut, olen nyt syksystä lähtien yrittänyt karsia töitä pois ja aloittaa rennomman elämän - lisäreiden hyvä puoli on siis ollut, että olen ymmärtänyt terveyden tärkeyden ihmiselle.

Ne teistä, joilla on kokoajan lisäreitä, miten uskallatte elää normaalisti?Itse en ainakaan uskalla lähteä urheilemaan kun olen varma, että pumppu hajoaa... :/

Ann'S kirjoitti...

Mielenkiintoista kuulla, että sinullakin ablaation jälkeen tulivat nuo lisälyönnit kuten minullakin.
Emme varmaan ole ainoita. Mistähän se johtuu??? Siihen haluaisin kuulla jonkun lääkärin vastauksen.
En ole päässyt selville mikä niihin lisälyönteihin vaikuttaa, ne vaan tulevat itsekseen.
Elämän laatu on kyllä heikentynyt, koska ne lisärit tuntuvat välillä todella kovilta.
Onneksi saan nukuttua, vaikka tulee niitä varmaan unessakin.
Tsemppiä sinulle ja kerro kuulumisia :)