Translate

maanantai 13. helmikuuta 2017

Miksi niin moni ei saa apua rytmihäiriöihin ?

Suomessa monia asia on terveydenhuollossa niin hyvällä mallilla, siksi minua ihmetyttääkin miksi niin moni,  ei saa apua rytmihäiriöihinsä? Todella vaikeita sydänoperaatioita tehdään ja jopa sydänsiirtoja. Mutta sitten on suuri joukko rytmihäiriöpotilaita jotka eivät saa vaivoihinsa sopivaa hoitoa ja joka antaisi mahdollisuuden elää suhteellisen normaalia elämää?
Miksi, mikä on se vaikeus?
Itseni kohdalla suuremman sairaalan lääkärit miettivät juuri, mitä lääkettä voisivat minulle antaa.
Aiempi rytmikardiologi oli sitä mieltä, että vaikka minulla oli ollut flutteri (eteislepatus)kohtauksia annetaan Tambocoria, sitä varten oli tutkittu rasitustestissä, ettei ole sepelvaltimotautia, koska silloin sitä lääkettä ei voi ottaa.
Viimeisimmän episodin jälkeen, taas sairaalassa sanottiin, että Tambocor nimenomaan provosoi flutterikohtauksia !!!!? Siis mitä. Minulle tyrkytetään juuri sitä lääkettä? Jota en ole suostunut ottamaan, koska siinäkin on omat haittavakutuksensa. Ja onneksi en ottanut, jos se kerta provosoi.
Siis nyt odotan tietoa, mikä ääke sopisi sekä flutteri/flimmeri/tahykardia/lisälyöntisyyskohtauksista kärsivälle.
Saan varmaan odotella jonkin aikaa, eihän sillä niin kiire ole.
Sydän vaan hyppii kurkuun asti joka päivä, ahdistaa ja puristaa. Mutta eihän minulla mihinkään kiire ole, odotan vain seuraavaa kohtausta ja pelkään miten käy.
Näin se menee, kun ei ole varaa mennä yksityiselle sydänspecialistille, joka voisi olla kenties pelastukseni.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Olen joskus aikaisemminkin kirjoitellut, ikää 52 v., lisälyöntejä n. 5 vuoden ajan, kausittain, välillä pitkiäkin suht.hyviä jaksoja, ihan ilman lisäreitä en kyllä varmaan ole koskaan.
Aloitin kokeilemaan vegaanista ruokavaliota jokin aika sitten, alussa yllätyin kun lisärit loppuivat lähes kokonaan, sitä kesti pitkään, sitten huomasin että vegaanikin voi vetää suklaata ja keksejä (=sokeria) mielin määrin, ja lisälyönnit palasivat. Nyt on erityisen huono päivä, onneksi pystyn olemaan etätöissä, rauhassa kotona kuitenkin puuhastellen. Apu ei nähtävästi ollutkaan vegaaanisessa ruokavaliossa, vaan siinä, että siistin ruokavalion kaikin tavoin terveelliseksi - hetkeksi. Helposti hyvinä aikoina "unohtaa" miltä huonona päivänä tuntuu, kittaa kahvia ja karkkia - no, nyt taas muistan olla nöyrällä mielellä, on tämä kyllä niin helvetillistä..
En oikeastaan tiedä miksi tämän halusin tänne jakaa, on vain niin helpottavaa, että on niin paljon kohtalotovereita. Kiitos blogistasi :)
-Hanne

Pite kirjoitti...

Kyllä se näin on että köyhän ei auta kuin kitua. Kirjoitan tätä viestiä kahdelta yöllä kun en rytmihäiriöiden takia (av-katkoksia tai kammiolisälyöntejä?) saa nukuttua. Monta päivää peräkkäin mennyt yöt valvoessa tämän vaivan takia. Joka yö on rytmihäiriöitä, maha mouruaa ja kipuilee, ilmavaivoja, selkäkipua, kuvotusta. Sairaalassakin kävin mutta kuulemma ei ole mitään vakavaa. Kai se pitää taas ottaa nuijanukutus rauhottavilla, kun ei beetasalpaajatkaan minulle sovi johtumishäiriön takia.

Ann'S kirjoitti...

Olipa mukavaa Hanne, että kirjoitit. Olen yrittänyt miettiä ja miettiä, mikä oikein provosoi näihin sydänongelmiin. Onko joku ruoka-aine, kahvi ym. Ja minulle ainakin sydänlääkäri sanoi, että kofeeinipitoisia juomia tulisi välttää, siksi en juo niitä. Ehkä joskus teetä kupillisen, mutta colajuomia ja kahvia en juo. Sitten suklaa, ihan kuin olisin jostain lukenut, että sekin voisi provosoida, mutta siinä en ole päässyt tutkimuksissa eteenpäin, koska sitä tulee nautittua. En kuitenkaan syö suuria määriä kerralla, rivin tai pari :)
Tästä olisi mukava kuulla lisää mielipiteitä, onko joku huomannut mitä todella lisäisi lisälyöntejä tai flimmereitä yms?
Tsemppiä :)

Ann'S kirjoitti...

Voihan harmi Pite, ettet saa nukutuksi. Minulla ei ole ollut vielä sitä tilannetta. Lisäreitä on varmaan koko yön, mutta nukun niin syvästi etten tunne niitä. Pienen hetken saa mieli levätä. Sinun tilanne on toinen, joudut kärsimään niistä myös yöllä, joka on todella ikävää.
Nämä on niin harmillisia ongelmia, että en soisi kellekkään näitä. Mutta näiden kanssa on vaan elettävä. Tsemppiä sinulle jaksamiseen :)