Translate

keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Uuteen ablaatioon vai ei ?

Pitkästä aikaa kirjoitan, joku tiedustelikin mikä on tilanne olenko mennyt ablaatioon yms.

Monien kohtausten ja ablaation siirtojen jälkeen, en ole vielä mennyt. Syitä on monia ja olen miettinyt mikä olisi järkevää ? Ottaa riskejä ja mennä, ehkä kaikki korjautuu tällä kertaa tai sitten ei.

Nyt kun olen käynyt epikriisini 10 vuoden ajalta läpi ja edelliset ablaatiot vielä mielessä, en olekkaan niin varma siitä ablaatiosta mikä on tuossa ensi viikolla tulossa. Olen lukenut ja keskustellut, miten ablaatiot aiheuttavat sydämeen arpikudosta ja se taas provosoi eteislepatukseen, jota minullakin on ollut viime aikoina ihan riittävästi. Myös päivittäiset lukuisat lisälyönnit tulivat ison ablaation jälkeen.

En sano, että jokaisen pitäisi olla menemättä ablaatioon, mutta kannattaa harkita jos se varsinkin on tehty jo useita kertoja. Siihen liittyy omat riskit ja niistä ei ikävä kyllä aina kerrota tarkasti.
Suomessa on kuollutkin joku ko. operaatioon.

Jokaisen on tietysti kohdallaan mietittävä mikä on parasta. Emme ole  kardiologeja, mutta meidän sydämestä on kysymys, joten toivon että pääsette kunnon lääkäreiden hoitoon.

Itse olen menossa vielä ensi viikolla Helsinkiin kardiologi Pekka Raatikaisen vastaanotolle, haluan saada toisenkin mielipiteen kohdallani.

http://www.kansanterveys.fi/sydan-ja-verisuonet/eteisvarinaepidemia-kuriin

https://www.mediuutiset.fi/uutiset/husin-kardiologi-teki-katetriablaation-dubaista-helsinkiin/fabb5328-d69c-4e35-8762-042bf3a91816


Puolen vuoden aikana minulla oli kuusi massiivista kohtausta, joista tämän viimeisin huhtikuun lopulla oli pahin. Silloin vannoin, että menen ablaatioon, mutta sitten taas kun olen asiaa pohtinut, entä jos kaikki menee taas huonommin sen jälkeen ja tulee taas uutta arpikudosta?

Mielellään kuulisin muiden kokemuksia useista ablaatioista ja miten ne ovat auttaneet ?

Aurinkoista kesää ja hyvää mieltä.... sitä kaikki tarvitaan :)




Ei kommentteja: