Translate

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kolestroli - uutta tietoa sekä greipin, energiajuomien ja rasvanpolton ravintolisien haitoista

Lähdin etsimään uusinta tietoa rytmihäiriöistä ja eteeni tulikin varsin mielenkiintoista tietoa statiinien eli kolestrolilääkkeiden käytöstä. 
Omalla kohdallani asia on ollut myös ajankohtainen, sillä monet lääkärit ovat niitä minulle tuputtaneet, vaikka arvot eivät niin hirveän korkealla ole olleet. Ovat vedonneet siihen, että kun on näitä muitakin sairauksia diabetes, korkea verenpaine jne. Mutta en suostunut ottamaan niitä statiineja ja silti kolestroli on ollut laskusuunnassa vaikka en ole muuttanut mitenkään ruokailutottumuksia ym. On hyvä miettiä asiaa monelta kantilta, juuri niiden sivuvaikutusten kannalta ja sitten sitä, onko niistä lopulta hyötyä.

Käykää lukemassa jos asia kiinnostaa, oheinen artikkeli
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=164

Samoilla selailuilla tuli myös eteeni asiaa energiajuomien haittavaikutuksista. Minulle aikoinaan sydänlääkäri sanoi, että on hyvä välttää kofeiinia. Niinpä en juo kahvia, colajuomia ja energiajuomista puhumattakaan.
Asiasta löytyi myöskin oheinen artikkeli
http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/energiajuomasta-rytmihairioita-1.1527336 

Mutta eipä nämä kieltolistat siihen lopu, omalla kohdalla tuli eteen myös seuraava asia. Käytin Gordarone rytmihäiriölääkettä ja joitakin muita lääkkeitä ja yllätys greippikään ei ole hyvästä. Minun kohdalla se ei ollut suuri menetys, koska en sitä koskaan syö mutta greipin ystävien kannattaa olla tarkkoina, mitä lääkkeitä syövät ja etteivät syö greippiä.
http://tiedebasaari.wordpress.com/tag/sydamen-rytmihairiot/

Mutta ei tässä vielä kaikki, "sokerina pohjalla" löytyi vielä tälläinenkin tieto, itse en ole tätä asiaa aikanaan huomioinut, joten jaan sen tänne. Rasvanpolton ravintolisästä rytmihäiriöitä - Katso lista tuotteista ja lopeta käyttö heti:
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194838000768/artikkeli/lopeta+kaytto+heti+rasvanpolton+ravintolisasta+rytmihairioita+katso+lista+tuotteista.html

Yrittäkää sulatella näitä ja palataan taas :)





6 kommenttia:

Tapio kirjoitti...

Kiitos hyvistä linkeistä, uutta tietoa taas. Kofeiinin ja greipin vaikutuksesta jotain tiesinkin, mutta en tiennyt että greippi noin voimakkaasti vaikuttaa. Ei kuulu minun rytminsiirrosta mitään, kuinkahan kauan joutuu vielä odottamaan..inr-arvot pysyneet aika hyvin oikealla tasolla, mutta tuon takia elän vähän liiankin varovasti.
Omenasta ei ole sydämmelle haittaa;

http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/omena_suojaa_sydanta_lahes_yhta_hyvin_kuin_laake?utm_source=is&utm_medium=boksi&utm_content=keskustelut&utm_campaign=is-boksi

Ann'S kirjoitti...

Hei Tapio,
aika pitkän aikaa antavat sinun odotuttaa? Onko sinulla siis tällä hetkellä vielä flimmeri päällä? Ja jos on, niin milta se tuntuu? Esim. väsyttääkö tms?
Onneksi ei kaikkia aineita ole ihan kiellettyjen listalla :)

Tapio kirjoitti...

Hei Ann'S
välillä on flimmeri päällä mutta suurin osa ajasta ei. Väsyttää kyllä aika paljon, mutta luulen sen johtuvan tästä ajasta, keskitalvesta.
Tänään soitettiin sairaalasta ja ensi tiistaina aamulla on se rytminsiirto. On vähän outo olo, tuntuu ettei tuollainen toimenpide ainakaan auta eteisvärinään..jos voit kertoa jotain omasta rytminsiirrosta niin kerro ihmeessä.
Maanantaina otetaan vielä inr-arvo, sydänfilmi ja kalium-arvo.

Ann'S kirjoitti...

Hei Tapio, omalla kohdalla itselle on annettu kahdesti "sähköhoitoa". Ja ainakin viime kerralla, siitä on nyt reilu vuosi, niin se on pitänyt (nyt koputan puuta). Minulla on tietysti siellä takana 2 v. sitten tehty iso katetriablaatio, joka osaltaan ehkä auttaa että flimmereitä ei ole tullut niin paljoa. Eräällä tuttavallani juuri pari viikkoa sitten laitettiin sähköllä rytmi paikalleen. Hänellä ehti olla yhtäjaksoisesti 20 h flimmeri. Tiedätkö syytä miksi sinun kohdalla on odotettu näin kauan sitä siirtoa? Ja mielestäni se pitäisi tehdä silloin kun flimmeri on ihan päällä?
Tsemppiä sinulle toimenpiteeseen, se on nopeasti ohi ja olo sen jälkeen varmasti plajon parempi :) Kerro sitten miltä tuntuu :)

Tapio kirjoitti...

Hei Ann's, tänään otetussa sydänfilmissä ei näy eteisvärinää eikä muutakaan rytmihäiriöitä. Soittivat sairaalasta jossa rs piti tehdä ja ilmoittivat ettei rytminsiirtoa tarvita. Jatketaan marevanilla kuukausi ja sitten uudelleen sydänfilmi.

Nyt tätä kirjoittaessa soitti lääkäri omalta terveysasemalta ja sanoi että marevanin voi lopettaa, eikä kuvauksiakaan tarvita. Ja vielä tämä, hoitoa voi jatkaa asperiinilla päivittäin, on samantapainen vaikutus kuin marevanilla, mutta lievempi. En ole oikein perillä mitä kaikkea tässä on tapahtunut ja mistä flimmeri alunperin tuli..täytyy tosiaan miettiä kun niitä vaivoja ja tuntemuksia on kuitenkin ollut jälkeenkin.

Ann'S kirjoitti...

Hieno juttu Tapio :) Siis se, että rytmihäiriö on sitten kadonnut, eikä tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä. Suotta jännitit :)
Hyvä kuitenkin on itse kuullostella miten se siellä aina jyskyttelee ja jos on verenpainemittari, katsoa seuraavan kerran jos tulee "sellainen" olo, että näyttääkö mittari rytmihäiriömerkkiä?! Toisinaan nämä rytmihäiriöt on todela vaikea saada "kiinni", ne tulevat ja menevät. Siksi on tärkeää, että seuraavan kerran jos tulee huono olo, niin tarkistaa ensin itse ja sitten sairaalaan, että ottavat ihan ekg:n, jotta näkevät onko se flimmeriä vai mitä.