Translate

torstai 24. maaliskuuta 2016

Tambocor viimeinen vaihtoehto ?

Pitkästä aikaa jaksoin avata blogini ja ilokseni siellä (Noviisi) oli muistanut minua ja kirjoittanut. Väliin tämän blogin pitäminen on yksinäistä puuhaa, mutta sitten kun huomaa, että kyllä tätä luetaan ja joku kirjoittaa ja kommentoi, tuntuu mukavalle. Tähän mennessä n. 54000 katselua blogissa, toivotaan että joku on saanut vinkkejä tai tukea täältä.
Väliin tietysti omat kirjoutukset eivät ole niin iloisia tai rohkaisevia, mutta kirjoitan tunteella, se on auttanut minua.

Sitten päästään  "lempiasiaan" ... Pääsin vihdoin kaksi viikkoa sitten rasitustestiin. Ensimmäisen kerran tämän "sydänhistoriani" aikana eli pian kahdeksan vuoden jälkeen. Huh, olihan siinä polkemista, alkuun ihmettelin että kovinpa kevyttä on polkeminen mutta kahdeksan minuutin kohdalla oli sanottava, että nyt en jaksa. Onnekseni ei löytynyt sepelvaltimovikaa, joten nyt voin "ilomielin" aloittaa Tampocorin.
Vai voinko .... ensimmäisenä kun luin lääkkeen sisällöstä siellä mainitaan : "Kuten muutkin rytmihäiriölääkkeet, voi myös Tambocor aiheuttaa uusia rytmihäiriöitä." ... ym. ym.
Siinä se nyt on minun pelastukseni ja armahdukseni. Lääkäri kirjoitti reseptin, mutta en ole vielä sitä uskaltanut hakea. Suorastaan minua pelottaa aloittaa sitä, entä jos se aiheuttaa pahempia kohtauksia, entä jos kuolen, niistäkin tapauksista olen kuullut, entä jos .... ? 
Onko kellään kokemuksia tuosta lääkkeestä?

Minulla ei kuulema ole muita vaihtoehtoja. Rytmikardiologi tosin sanoi, että voidaan yrittää tehdä ablaatio uudestaan, "käsityönä" tällä kertaa, mutta kun joudutaan kovan sydänlihaksen vuoksi painamaan kovemmin, se saattaa aiheuttaa vaurioita sydämeen. No ainakin hän rehellisesti sanoi, mitä saattaa tapahtua. Mutta pisti kyllä miettimään, että näinköhän uskaltaisin enää.

Minun suurin ongelma noissa flimmeri ja flutteri kohtauksissa on tavattoman korkea pulssi n. 230.
Suurimmankin beetasalpaaja-annoksen jälkeen pulssi pysyy 160-170 lukemissa useita tunteja. Siinä sydän raukka laukkaa viimeistä päivää. Kaiken lisäksi se on kuulemma hengenvaarallista. Näinhän se lääkäri viimeksi totesi, rohkaisevasti ja rehellisesti.

Rytmin siirrotkaan eivät ole aina ihan "viattomia", viimeeksi minulle lääkäri sanoi, että jokainen sähköinen rytminsiirto jättää sydämeen arpikudosta.
Lisäksi myös aivoinfarktin riski rytminsiirron jälkeisinä päivinä on suurempi. Tässä aiheesta vielä videota.
Minulle on tehty sähköinen rytminsiirto kolme kertaa, onneksi niistä on ollut siinä tilanteessa apua, kun muuten ei ole lääkkeellä kääntynyt.

Rytminsiirto edessä, tässä videota.
https://www.youtube.com/watch?v=ziiz0-NJsSE

Kaikesta huolimatta, loma edessä ja uskaltaudun lähtemään pienelle matkalle. Vaati pitkää pohdintaa, mutta läheiseni vakava sairaus on saanut minut laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen. Haluan nähdä hänet vielä kun se on mahdollista.

Hyvää Pääsiäistä kaikille ja levollisia ajatuksia kaikista vaivoista huolimatta.




8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ann'S
Ihanaa kuulla sinusta ja mukavaa, että olet lähdössä pikkumatkalle. Saat vähän muuta ajateltavaa. Toisaalta ikävä kuulla, että läheisesi on vakavasti sairastunut.
Huolehtiminen hänestä toki on luonnollista vaikka se samalla kertaa verottaa sinun omia voimavarojasi. Elämän koukerot ovat käsittämättömiä. On hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä.
Tambocorista.Olen koko flimmeri ajan syönyt Tambocor 200mg, 1 tabl./vrk.
Rytmihäiriöitä on usein mutta pulssini pysyttelee max 110 kieppeillä, joskus jopa pulssi 58 ja flimmeri on kimpussa.
Vaikuttaa sydänlihaksen kovettumiseen. Lääkäri sanoi, että Tambocor on hyvin siedetty
rytmihäiriölääke. Tiedä sitten mikä olisi koko totuus!

Rentouttavaa pääsiäisen aikaa sinulle. Kirjoitellaan.
Terv. Noviisi

Ann'S kirjoitti...

Kiitos Noviisi viestistäsi :)
Tarkoititko, että Tambocor kovettaa sydänlihasta? Sinulla kuitenkin on flimmerikohtauksia vaikka otat sitä lääkettä?
Hyvää Pääsiäisen aikaa sinulle myös :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Lueskelin blogiasi ja löysin minua samankaltaisuuksia elämästäni. Itselläni tosin on ollut vain pari tosi lyhyttä tykytyskohtausta silloin, kun olen herännyt päikkäreiltä raskausaikana. Mutta nämä lisälyönnit. Niitä on ihan valtavasti. Itselläni on kilpirauhasen vajaatoiminta ja arvot pitäisi olla kohdallaan, mutta lisälyöntejä on jatkuvasti joka 10s lyönti. Joskus muutama vuosi sitten koin ihN trauman näiden johdosta, kun tuli niin kauhea kuolemanpelko. Kävin ihan psykologilla keskustelemassa aiheesta. Pahimmasta pelosta olen päässyt, mutta nukkumista lisärit kyllä haittaavat. Tehokas haponsalpaajalääkitys vähentää lisälyöntejä selvästi. Refluksilla ja niillä on itsekoettu yhteys. Ja minulla ei siis ole polttavaa närästystä. Vain muita happovaivoja, joita ei uskoisi mahasta johtuvan...

Ann'S kirjoitti...

Hei anonyymi :) Kiitos viestistäsi. Ne lisälyönnit ovat todella raastavia. Juuri äsken koin taas sarjan sellaisia ja tuli tosi huono olo. Heti tuli mieleen, että joko tuli lähtö ensiapuun. Vatsaa kiristää ja levottomuus iskee. Paineet kohosivat heti. Yritin hengitellä rauhassa, sisään ja ulos. Pikkuhiljaa onneksi kohtaus meni ohitse. Pelko kalvaa mieltä ja riistää mistään nauttimisen. Olo on levoton enkä jaksa keskittyä mihinkään. Millainen haponsalpaajalääkitys sinulla on ja otatko sitä kuureina? Tsemppiä sinulla ja voimia :)

Anonyymi kirjoitti...

Kun lueskelen näistä sydänongelmista, minulle tulee sellainen olo, että olen päässyt tähän asti todella helpolla. Minulla on vain krooninen flimmeri ja sepelvaltimotauti.Kummatkaan eivät rajoita normaalia elämää. Ainoastaan kovemmassa rasituksessa (ylämäessä) syke nousee yli 200, jolloin on pakko kävellä ja palautua.Harrastan näet edelleen tuollaista kestävyyskuntoilua. Aikaisemmin kestävyysjuoksua.- Sepelvaltimotautikin hoidettiin aikaisessa vaiheessa. Toisessa sepelvaltimossa oli 75%:n tukos, joka pallolaajennettiin vuonna 2009. Eikä sen jälkeen ole ongelmia ilmennyt. Toivottavasti sama tahti jatkuu edelleen. Toivotan kaikille sydänpotilaille rentoa ja ongelmatonta kesää.
25. päivänä huhtikuuta 2016 nimim. maratoncursor

Ann'S kirjoitti...

KIitos viestistäsi maratoncursor. Hienoa, että voit kuntoilla ja ennenkaikkea uskallat. Minulla on tämän ongelman myötä tullut lievä pelko kuntoilua ja liikkumista kohtaan. Ehkä senkin vuoksi että pelkään sykkeen nousemista, beetasalpaaja joten hidastaa sykettä ja se ei nouse samalla tavalla. Onko sinulla minkälaista lääkitystä? Haluaisin ja toivoisin, että joskus vielä pystyisin ja uskaltaisin esim. Juosta. En muista milloin olen viimeksi juossut ihan kunnolla???? Tsemppiä ja hyvää kuntoa sinulle, että jaksat samaa tahtia :)

Anonyymi kirjoitti...

Viittaan edelliseen kommenttiini.
Kävin Mehiläisessä lääkärissä juuri Tambocorin ja usein esiintyvän flimmerin vuoksi.
Lääkäri totesi, että joillakin saattaa pitkässä juoksussa Tambocorin vaikutus heiketä
ja silloin päädytään siihen "toiseksi parhaaseen" rytmiin. Jätetään Tambocor pois ja beetasalpaajilla säädetään sykettä. Minun tapauksessani katsotann vielä jonkin aikaa,
elokuussa on tarkoitus mennä uudestaan vastaanotolle.
Kysyin Tambocorin vaikutusta sydänlihaksen kovettumaan. Ei aiheuta kovettumista, vaikka tk:n lääkäri niin sanoikin.
Flimmeri aiheuttaa vasemman eteisen laajenemista, joka näkyy ultrassa, kuten minullakin.
INR-arvoni ei pysy hoitotasossa, viikkoannoa Marevania on nyt 51mg. Se on mielestäni paljon se! Lääkäri on jo lupaillutkin lääkkeen vaihtoa.

Virkistävää ja huoletonta kesää sinulle. Voi hyvin! Noviisi

Unknown kirjoitti...

Mä nyt sitä ottanut reilu 3 viikkoa. Hikipuuskia joskus tulee. Liekö lääkkeestä johtuvia. Vai sydänkö tuntuu. Muuten aika normaalisti kaikkia tehnyt