Translate

keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Syöpähoitojen vaikutus sydämeen

Taas kerran olin oikeassa kun kuuntelin sisintäni ja kyseenalaistin solusalpaaja hoidon 1.5 v. sitten.

Asiaan liittyy mielenkiintoinen tutkimus:

Silloin lääkärit eivät voineet minulle luvata etteikö solusalpaajahoito voisi vaikuttaa sydämeeni ja sen vuoksi kieltäydyin hoidosta. Sädehoidot otin normaalisti. Mutta hormoonihoidon kohdalla tuli kovia vaikutuksia sydämeen. Kaksi kertaa yritin aloittaa mutta sitten piti lopettaa, sydänoireet olivat niin kovia. 
Siksi kannattaa kyseenalaistaa ja pohtia lääkärin kanssa mikä on se oikea vaihtoehto.
Minulle ei kuitenkaan, vielä ainakaan, ole tullut uutta syöpää yms. Sitä eivät kyllä nuo hoidotkaan täysin pysty lupaamaan.

Sydän on mennyt huonosti viime aikoina, sen tiimoilta kirjoitankin pian lisää.

Voimia kaikille ❤

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, miten voit? Luin muutama vuosi sitten blogiasi ja kirjoitinkin omista rytmihäiriöistäni. On surullista, että olet syövänkin joutunut kokemaan. Onneksi se on pysynyt posisa.

On totta, että rytmihäiriöisille ei löydy vertaistukea. Itselläni muljahtelut ovat lisääntyneet, lähinnä siten, että ne ovat alkaneet säännönmukaisesti tulla sarjoina, sellaisena sekorytminä joka kestää muutamasta sekunnista puoleen minuuttiin. Joskus ne laukaisevat tiheälyöntisyyskohtauksia. En o0le vielä kertaakaan kuollut, mutta ikäviä nämä ovat silti. Masentavat ja vievät kyvyn liikkua kun sydän entisestään rasittuu jo kävelylenkillä. Silti rasituskoe oli ihan ok aikoinaa.

Voimia ja mukavaa joulunaikaa.

Kohtalotoveri

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Toivottavasti kuulemme Sinusta vaikkapa muutaman rivin verran.
Toivotan Sinulle Sydänystävä Rauhallista Joulua lähimpiesi ympäröimänä.
Aloitetaan juhlavuosi (Suomi 100v )luottavaisin mielin.

Terveisin Noviisi

Anonyymi kirjoitti...

Ruokatorvessa sijaitsee vagushermo, joka puolestaa vaikuttaa myös sydämen rytmiin. Oksentaminen ärsyttää vagushermoa, mikä voi laukaista rytmihäiriöt.

Itselläni oli tuhansia lsälyöntejä päivässä 15 vuoden ajan eikä mitään selittävää syytä löytynyt. Lopulta eräs lääkäri ymmärsi kysyä kärsinkö närästyksestä. Hän kehotti testaamaan närästyslääkitystä. Ihmeekseni huomasin, että lääke vähensi rytmihäiriöt minimiin! Mutta se vaatii päivittäisen Somac-annoksen ja lisäksi pari kertaa päivässä pureskeltavan närästyslääkkeen, joka muodostaa vaahdon vatsalaukun ja ruokatorven väliin. Olin syönyt aiemmin närästyslääkkeitä satunnaisesti,mutta tämä lääkecoctail tehosi muutamassa päivässä. Jos kaikki muut keinot on kokeiltu, kannattaa testata tätäkin!

Ann'S kirjoitti...

Kiitos Anonyymi tuosta vagusasiasta. En ollut ennen kuullutkaan sen vaikutuksesta.
Onko sinulla minkä verran nykyisin lisälyöntejä ja miten sinun elimistö niihin reagoi?
Minulla toisinaan ihan ok, mutta toiset ovat niin kovia, että laukaisevat paineet taivaisiin ja pulssin myös?
Juuri eilen taas kotiuduin sairaalalasta, koska kohtaus meni niin pahaksi.
Minulla ei ole olut närästystä, voikohan sitä sitten kokeilla vai tuleeko enemmän haittaa? Olen lukenut myös närästyslääkkeiden haitoista.