Translate

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Eteisvärinätietoa netistä

Hei kaikki blogia lukevat ... tilastojen mukaan täällä on päivittäin useita kymmeniä kävijöitä, joten varmaan on hyvä jatkaa blogin pitoa :) Yritän löytää tietoa ja jakaa kokemuksia teidän kauttanne.

Luin juuri uusimman Sydän-lehden, (sydänliiton julkaisema lehti). Siellä oli mielenkiintoista tietoa eteisvärinästä kärsiville. Euroopan kardiologisen seuran alajaosto EHRA on avannut internetsivut. Sivuston ovat laatineet alan lääkärit mutta myös potilaita on mukana. Englanninkielisiltä sivuilta löytyy yleistä tietoa eteisvärinästä, sen oireista, hoidosta ja aivohalvauksen ehkäisystä. Siellä on myös kysymys-vastaus-osio. Sivustoa päivitetään säännöllisesti. Tässä linkki  www.afibmatters.org

Lehdessä oli myös siitä, että verenpainelääkkeet kannattaa muistaa ottaa. Potilaat, jotka jättävät lääkkeensä ottamatta, ovat suuressa vaarassa saada aivoinfarktin. Tutkimus julkaistiin European Heart Journal-lehdessä.

Muistakaa myös, että aamiaisen nauttiminen säästää sydäntä, kun taas yömyöhään syöty päivällinen rasittaa sitä. Näin on amerikassa tutkittu 16 vuoden ajan ruokailujen vaikutusta sydän- ja verisuonitautipotilaille.

Aurinkoa päiviinne :)

Ei kommentteja: