Translate

maanantai 15. joulukuuta 2014

Mulajhteluista mielipahaa

Ei niihin vaan ikinä näy tottuvan, vaikka monia vuosia taistelenkin asian kanssa. Kuitenkin kun olin tässä töissä, niin niiden kanssa pärjäsi, eivätkä olleet niin voimakkaita? Nyt kun olen sairauslomalla, sydänkin alkoi villiintyä ja pomppia ihan miten sattuu ... eilen illalla piti ottaa ihan rauhoittava ja se sitten auttoi sydämeenkin. 

Mikähän siinä on, että keskushermostoa rauhoittavat lääkkeet auttavat sitten sydämeen? En haluaisi kuitenkaan tulla niistä aineista riippuvaiseksi, mutta jos se on ainut joka auttaa? Onko muilla kokemuksia, mikä avuksi kun alkaa oikein sydän innostua?

Alkaa tulla taas ahdistavia tuntemuksia ja ajatuksia ... :(


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ann*S
Kiitos blogistasi. Noviisina olen saanut paljon infoa ja tukea kirjoituksistasi.
Toivottavasti toipumisesi on hyvällä mallilla ja jospa sydänkin rauhoittuu jouluksi.

"Iloa ja lämpöä, tuikkujen tunnelmaa
tätä kaikkea joulu aikaan saa".

Jouluisin mielin.

Ps. Never give up!
Noviisi

Ann'S kirjoitti...

Kiitos Noviisi, onneksi sydän rauhoittui tosiaan Jouluksi, viime viikolla alkoi usko loppua. Olen menossa lääkäriin parin viikon päästä, täytyy keskustella Holtterista, jospa se kertoisi koko totuuden missä kerran taas mennään. Hyvää loppu vuotta sinulle :)
Kiittäen, Anne

ketjukolaaja kirjoitti...

Hei!

Löysin tämän hienon vertaistukiblogin tänään. Silmäilin läpi vuoden 2013 tekstit, jatkan huomenna. Sitten kommentoin ehkä enemmän. Nyt jo voin kertoa, että näitten kirjoitusten lukeminen on huojentanut mieltäni.

Minulla on ollut sydämen muljahteluja vasta tammikuusta 2015 lähtien. Kuulemma ovat vaarattomia kammiolisälyöntejä. Niitä on nyt joka päivä. Ensi maanantaina lääkäri soittaa holter-tutkimuksen tuloksista.

Ann'S kirjoitti...

Ketjukolaaja, mukava kuulla että blogi on huojentanut mieltäsi. Aikoinaan kun aloitin blogin kirjoittamisen olin todella syvästi masentunut sydämeni takia ja kirjoittaminen auttoi suuresti.
Ikävä kuulla, että sinullakin on mulahteluja, mutta siinä on asia jolle emme voi mitään (todennäköisesti). Sen kanssa on vaan opittava elämään, jos lääkäriltä ei löydy apua. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten elimistösi reagoi mulahteluihin, kuinka henkisellä puolella asiaa käsittelet jne.
Hyvää päivänjatkoa sinulle :)

ketjukolaaja kirjoitti...

Ensinnäkin kerron että olin huojentunut kun sain tietää, että muillakin on tällaisia oireita. Tuntui rauhoittavalta saada tietää, että oma tilanteeni ei ole mitenkään poikkeuksellinen.

Jossain tekstissä tässä blogissa viitataan toiseen keskusteluketjuun, jossa mainitaan suuri kiertäjähermo syynä lisälyönteihin. Siinä taidetaan myös puhua närästyksestä. Olen ollut huomaavinani, että ruokailun jälkeen näitä muljahteluja sydämessäni on enemmälti. Kai se voisi viitata ruuansulatusvaivoihin? Mutta näkyykö sitten närästys tai ruuansulatus sydänfilmissä? Minusta otetuissa sydänfilmeissä kuulemma näkyy näitä kammiolisälyöntejä. Aion kysyä huomenaamulla lääkäriltä, voiko ruuansulatus tosiaankin näkyä sydämen toiminnassa.

Minulla ei ole kipuja, mutta se että aikaisemmin normaalirasituksessa huomaamaton sydän alkaa antaa merkkejä itsestään mm. makuulle ruvetessani, tuntuu tosi oudolta ja pelottavalta. Voi silti olla, että ilmiö on vaaraton eikä minulla ole syytä olla huolissani.

Juon kahvia aika paljon. Joinakin päivinä minun on patistettava itseäni juomaan edes ruokailun yhteydessä jotain muuta. Pitää miettiä miten onnistuisin vähentämään kahvin juontiani.

ketjukolaaja kirjoitti...

Lääkäri kertoi, että vaarattomia kammiolisälyöntejä oli rekisteröity vuorokauden holter-mittauksessa 2000 kappaletta. Sanoi, että voi kirjoittaa minulle beetasalpaajaa, jos haluan. Ajattelin kokeilla sitä nukkumaan ruvetessa, koska silloin usein muljahteluja on. Kyselin mikä voisi olla tämän äkkiä muuttuneen tilanteeni syynä. Lääkäri sanoi, että syitä voi olla vaikka monenlaisia ja että joskus ne jäävät hämärän peittoon. Kokeilen nyt jatkaa näillä terveisillä ja kokeilen myös sitä beetasalpaajaa, tiedä vaikka asia olisi kohdaltani kunnossa?

Ann'S kirjoitti...

Kiitos Ketjukolaaja kirjoituksestasi. Minulle lääkäri sanoi aikoinaan, että jättää ehdottomasti kahvi ja kaikki kolajuomat, eli juuri kofeiinia sisältävät juomat. Itse en ole suuri kahvin juoja, enkä pahemmin kolaakaan, joten ei tuottanut suurta ongelmaa. Toki silloin tällöin vähän kahvia maistelen. Mutta varmaan sinun olisi hyvä miettiä sitä vähentämistä.Minulla noita muljahteluja tulee enemmän levossa kuin liikkeessä. Olen yrittänyt miettiä pääni puhki, että mikä ihme niitä provosoi? Mitään elimellistä vikaa ei kuitenkaan ole. Kammiolisälyönnin ovat kai pahempia kuin eteis, itsellä on myös niitä. En tiedä, en ole päässyt keskustelemaan nimenomaan sydänlääkärin kanssa niiden laadusta ja erosta. Olisi mielenkiintoista kuulla.Lääkärit sanovat monesti, että ne ovat niitä vaarattomia, mutta kukaan ei sano miten ikäviä ne ovat. Miten paljon masennusta ja mielipahaa niistä tulee. Elämänlaatu kärsii eikä kohta mikään kiinnosta. Tapaisinpa joskus lääkärin joka ymmärtäisi tämänkin puolen.
Tsemppiä sinulle, yritetään jaksaa kestää ....