Translate

perjantai 19. joulukuuta 2014

Sähköinen rytminsiirto

Kävin aamulla inr kokeissa ja tapasin siellä vanhan tuttavani. Keskusteltuamme kuulumiset, hän totesi että flimmeri on alkanut vaivaamaan. Olivat yrittäneet kääntää sähköllä ja oli kestänytkin muutaman viikon ja sen jälkeen taas oli kääntynyt flimmeriin. Hänelle oli vaan sitten todettu, että näin pian edellisen sähköisen käännöksen jälkeen ei ole sydämelle hyväksi tehdä uutta iskua ?! Minä en ollut kuullutkaan aikaisemmin tuollaisesta, olisi mielenkiintoista kuulla onko kellään muilla kokemuksia vastaavasta, että liian tiheään ei saa tehdä? Nyt hän sitten on vaan sen flimmerinsä kanssa syö marevania ja beetasalpaajaa? Itselläni flimmerit olivat aina niin rajuja, etten pystynyt vaan olemaan, minun oli pakko saada joku joka sen pysäytti, koska melkein 200 pulssi, ei ollut hyväksi pidemmän aikaa. Siitä tullaankin siihen toiseen mielenkiintoiseen asiaan, toisilla pulssi ei nouse paljonkaan vaikka on flimmeri päällä ja toisilla se on taivaissa. Eli tässäkin on monenlaista variaatiota.

Olisi mukava kuulla mitä kuuluu blogin seuraajille, mikä teillä on olotila jne. toivottavasti parempi :)

Muutama mielenkiintoinen linkki:

http://www.terve.fi/eteisvarina/eteisvarina

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus;jsessionid=DDA2A2CA68BEB4AF71A8F84AE2A58AE1?id=hoi50036 

http://www.tunnepulssisi.fi/eteisvarinan-abc/eteisvarinan-hoito/rytminsiirto.html 

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/potilaan-aani/rytmi-veressa/#.VJP33dYD4A 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

En ole pitkään aikaan käynyt tällä blogilla. Todella ikävää kuulla tuosta sinun rintasyövästäsi. Tsemppiä tsemppiä tsemppiä ja positiivisia ajatuksia !

Itselläni on sydän rauhoittunut aikalailla. Viime keväänä ja kesänä ooli pahaa aikaa. Tuntui voimakkaita lyöntejä, ahdistusta, kipua kädessä, rinnassakin. Huimausta. En päässyt edes kävelemään. Sitten aloin itsekin miettimään, että johtuuko tämä ihan oikeasti sydämestä. Menin jälleen kerran holtteriin. Kardiologi oli sitä mieltä, että tämä ei johdu sydämestä vaan jostain muusta ja ohjasi ortopedille.

Ja löytyihän sieltä syy. Välilevyn pullistuma kaularangassa, muistaakseni 5 ja 6 nikaman välissä. Välilevy painoi hermoihin. Ortopedi suositteli kävelyä niin paljon kuin vaan pystyy. Ja vaiva alkoi vähitellen menemään ohitse. Tällä hetkellä välilevy on jotenkin kuivanut kasaan, eikä paina enää hermoja.

Nyt muljahtelut ja sydäntuntemukset ovat minimissään. Muutaman kerran viikossa tuntuu, mutta ei useammin.

Tämä esimerkkinä, että sydänongelmille tai tuntemuksille voi olla moniakin syitä.

Johannes



Ann'S kirjoitti...

Mukava kuulla sinusta Johannes ja nimenomaan siitä, että olet paremmassa kunnossa :)
Eli näin syyt voivat löytyä jostain muualta, mielenkiintoista.
Sanoiko lääkäri miten se välilevyn pullistuma sitten vaikutti sydämeen?
Itsellä leikkauksen jälkeen sydän alkoi temppuilla enemmän? Ensi viikolla alkava solusalpaajahoidot pelottavat siinäkin mielessä, koska lääkäri mainitsi että ne lääkkeet vaikuttavat sydämen toimintaan ja rasittavat sitä eri tavoin. On olemassa kuulemma sellaistakin solusalpaajaa joka rasittaa vähemmän sydäntä. En tiedä pitäisikö iloita vai mitä tehdä? Tsemppiä sinulle :)