Translate

perjantai 20. joulukuuta 2013

Joko Joulu stressaa ... vai otatko rennommin ?

Hei taas,

joulukiireet ovat varmaan käsillä, mutta sehän tietysti riippuu siitä miten organisoi asiansa. Ennakkoon tehdyt ja hyvin suunnittelut asiat eivät yleensä stressaa ja sen ainakin tämän ongelman kanssa on oppinut, että liika stressaaminen ei ainakaan ole hyväksi. Mitä sitten jos siivoukset eivät olet ihan nyt ajallaan tai leipomukset vielä osittain tekemättä. Ennen stressasin sellaisista, en enää.

Nyt pitäisi koputtaa puuta (taikauskoinen kai olen) mutta eteisvärinää minulla on ollut viimeksi reilu vuosi sitten, silloin käännettiin rytmi sähköisesti paikalleen. Siitä jatkui Cordarone-lääkityksellä huhtikuun loppuun ja nyt vain beetasalpaaja. Ne päivittäiset lisälyönnit ovat kuitenkin edelleen riesana ja muistuttamassa siitä, että siellähän se sydän pompottelee. Välillä oli myös tiheälyöntisyyskohtauksia jotka nekin, ovat hieman helpottaneet. En tiedä pitäisikö olla tyytyväinen, että näinkin pienillä ongelmilla nyt mennään.

Mutta olipa sydämessä sitten pieni tai suurempi ongelma, se aina hieman ahdistaa ja pelottaa.

Sydänliiton sivuilta katselin, että sieltä löytyy myös rytmihäiriöpotilaille erilaisia sopeutusvalmennuskursseja joten jos kiinnostaa, niin käykää siellä kurkkaamassa :
http://www.sydanliitto.fi/sopeutumisvalmennuskurssit-2014

Eteisvärinästä löysin vielä mukava tietopaketin Tunne pulssisi- sivuilta:
http://www.tunnepulssisi.fi/eteisvarinan-abc/eteisvarinan-lyhyt-oppimaara.html

Tuosta sivustola löytyy kaiken kaikkiaan mielenkiintoista tietoa:
http://www.tunnepulssisi.fi/


Ottakaa yhteyttä jos tulee mieleen asioita joita haluaisitte täällä jakaa tai jotain kysyttävää, ehkä jollain meistä on antaa vinkkiä kuinka toimia jne.


Toivotan kaikille niille (jotka Joulua juhlivat), oikein Hyvää Joulun odotusta ja Joulun aikaa.



4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

Ja hyvää joulua sinullekin AnnS.

Minullakin sydänoireet ovat olleet loppuvuodesta pahimmillaan. Näin on ollut kolmena vuotena. Tänä vuonna ei mitään (kop kop). Toisaalta viisastuneena, otin viikon lomaa nyt joulukuun puolivälissä. Aikaa rauhoittua ja myös keskittyä itse jouluun.

Olen tuosta keskustellutkin kahden kardiologin kanssa. Kumpikin oli sitä mieltä, että Joulu on ihmisille stressaavaa aikaa ja sydänoireiden määrät ja tapaukset lisääntyvät. Stressi on sekä fyysistä, että psyykkistä. Fyysisesti aika monella työpaikalla aherretaan sitä vuotta loppuun ja täyteen. Se tietysti myös stressaa henkisesti.

Joulu on myös täynnä muistoja lapsuudesta saakka. Kukapa meistä ei muistaisi niitä lapsuuden jouluja. Vaikka ne muistot olisivat pelkästään hyviäkin, niin myös se on stressiä aiheuttava kokemus.

Näin minulle on kerrottu ja olen kieltämättä asiasta samaa mieltä.

No tänä vuonna olen koittanut ottaa rennosti ja hyvillä mielin ja ilman lisälyöntejä mennään kohti joulua.

Hyvää ja rentouttavaa Joulun aikaa kaikille !

Johannes

Ann'S kirjoitti...

Kiitos Johannes, toivotan myös sinulle oikein hyvää Joulun aikaa.Tuo stressi on siitä kummallinen juttu, että en itse enää kestä sitä ollenkaan. Aikaisemmin kun olin ihan "terve" se ei minua niin haitannut, mutta viime vuosina stressinsietokyky on minulla aika huono. Siksi yritän ottaa rennosti ja turhia hätäilemättä yleensä asioissa.
Tuota vaan mietin, kun sanoit, että hyvätkin joulumuistot stressaavat? Mistä se mahtaa johtua?
Todella ihanaa, että lisälyönnit ovat helpottaneet, onko sinulla lääkitystä muutettu yms? Juuri tuona päivänä kun kirjoitin tämän blogitekstin otsikon, oli todella paljon lisälyöntejä ja sekös alkoi harmittamaan. Ajattelin, että näin siinä taas kävi kun kehuin miten olo on parempi...

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ann.
Rauhallista ja mukavaa Joulun aikaa Sinulle ja Lukijoille.

"Lapsen lailla jouluun kulje,
kuusen luona silmät sulje.
Muista Joulut entiset, tiedän että
hymyilet".

Lämpimin terveisin: noviisi

Ann'S kirjoitti...

Kiitos Noviisi, se oli kauniisti sanottu.
Kuten myös sinulle oikein rauhallista Joulua ja kaikkea hyvää elämääsi :)