Translate

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Rytmihäiriöt ja liikunta

Olen aikaisemminkin puhunut tästä aiheesta ja kuinka ollakkaan, asia on niin tärkeä, että tässä lisää hyviä linkkejä liittyen rytmihäiriöihin ja liikuntaan. Oma liikuntani on rytmihäiriöiden jälkeen jäänyt melkein nollille ja pelko siitä miten sydän käyttäytyisi pulssin kohotessa pitää minua otteessaan. Pulssia madaltavat beetasalpaajat eivät siinäkään mielessä tuo mielenrauhaa.

Millaisia kokemuksia teillä on liikunnan ja rythmihäiriöiden yhdistemästä ? Olisi mielenkiintoista kuulla.

http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=nix01181

http://www.fit.fi/arkisto/terveysuutiset/syke-sekaisin/1737.htm

http://www.ebm-guidelines.com/dtk/syd/avaa?p_artikkeli=syd00023

http://www.terveysverkko.fi/tietopankki/tyoikaisille/liikuntasuositukset#Syd%C3%A4men_rytmih%C3%A4iri%C3%B6

http://www.lts.fi/sites/default/files/page_attachment/lltp12_lehto_mika.pdf

http://www.terveurheilija.fi/ajankohtaista?issue=109 

5 kommenttia:

Tapio kirjoitti...

Minulla on muutaman vuoden ajan ollut eteisvärinää aika-ajoin. Tämä on tullut sen jälkeen, kun liikunta ja liikkuminen yleensä on jäänyt vähemmälle. Olen sitä mieltä, että jos aion voida hyvin ja elääkkin vielä vuosia, on aloitettava liikunta, vähän kerrallaan. Käyn jo lyhyitä kävelyreissuja päivittäin, kilometri pari, onhan sekin liikuntaa..

Ann'S kirjoitti...

Kävely onkin yksi parhaimmista liikuntamuodoista, ei maksa mitään ja tekee hyvää. Vauhtia voi hiljentää tai lisätä sitä mukaa, miten jaksaa. Kävelyn jälkeen on hyvä olo, mutta miten se onkaan niin vastenmielistä lähteä. Taidan olla toivoton tapaus. Lääkäri sanoi juuri minulle, että diabeteksenkin kannallta olisi hyvä harrastaa liikuntaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ann*S,
Täälläkin kävellään ja ihan sauvojen kanssa ja pakosta. Toukokuussa sain astmadiagnoosin ja sattui vielä iriittikin oikeaan silmään. Tippoja silmään ja inhalaattorilla rohtoja keuhkoihin. Masensi!
Muistin naapurini hokeman, "jos löhööt, niin lahoot" ja eikun vastahakoisesti kävelemään.
Astmalääkkeeni on helpottanut oloani, kun hengästyminen on vähentynyt. Aloitin kävelyn liikkumalla 15 minuuttia suuntaansa, eli väkisin pakersin sen minimin - puolituntisen. Nyt olen viikon ajan kävellyt 20-minuuttisen ja takaisin.Kuulun
liikunnan suhteen todella myöhäisheränneisiin ja odotan sitä ihmettä, jolloin homma rupisi
tuntumaan herkulta.
Nyt kävelen henkeni edestä.

Oikein hyvää ja liikunnallistakin Juhannusta Sinulle Ann*S kuin myös nimimerkille Tapio.

Mökkiterveiset,
Noviisi

Unknown kirjoitti...

Täällä taas pelkoa liikunnan aloittamisen suhteen. Sydän uä tehtiin 01/14 ja lääkäri oli sitä mieltä ,että ehdottomasti aloitettava liikkuminen. Rauhallisesti tietenkin :) enpä vain ole aloittanut. Kevyt kävely ei yleensä aiheuta lisälyöntejä mutta kun saan sykkeen nousemaan niin yleensä siinä vaiheessa ne ovat mukana kuvioissa :/.

Ann'S kirjoitti...

Yritän motivoida ja järkeillä miten tärkeää olisi tuo liikunta. Itse en ole tosiaan vielä saanut itseäni liikkeelle. Miten hyvä se olisi aineenvaihdunnan ja sydämen kannalta. Miksi ei ymmärrä omaa parastaan? Kiitoksia kuin jaoitte kokemuksianne, ehkä tosiaan kannattaa jokaisen omassa mielessään yrittää tehdä sitä käännytystä ja jospa se siitä joku kaunis päivä sitten muuttuu todeksi. Vähän kuin laihdutuksen suhteen, ensin tehtävä mielessä se päätös ja sitten toimeksi. Ikävä kyllä kesän aikana on tullut muutama kilo takaisin. Mutta se ei haittaa, pääasia että vielä otan itseäni tiukemmin niskasta ja jatkan kohti päämäärää.