Translate

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Voimia päiviin tuleviin, muistakaa hengittää ...

Kevät on kääntynyt kesäksi... päivät vaihtuvat, viikot kuluvat ja olen onnellinen jokaisesta hetkestä jolloin sydän on rauhallinen. Mutta sitten kun muljahdus tulee, katoaa kaikki muu mielestä, ahdistus iskee ja pelko.
Tärkeintä olisi pysyä rauhallisena ja yrittää vain ajatella -ei tässä mitään hätää. Välttämättä ei tule sairaalareissua, välttämättä ei ole mitään vakavaa.

Olen käynyt harjoittelemassa hengittämistä. Kuullostaa ehkä oudolle, pitääkö sitä harjoitella? Sehän on itsestään selvyys. Mutta monta kertaa ns. paniikkitilanteissa hengitys jää pinnalliseksi ja aivot eivät saa siten kunnolla happea. Tärkeää olisi yrittää löytää mukava asento, hengittää sisään rauhallisesti nenän kautta pitkään ja sitten pitkä uloshengitys suun kautta. Tätä tulisi jatkaa jonkin aikaa. Tärkeintä on keskittyä vain hengittämiseen ja itsensä rentouttamiseen.  Monta kertaa auttaa myös nukahtamaan jos on vaikeuksia päästä uneen. Suosittelen kokeilemaan.

Katsoin juuri Kelan sivuja, siellä on lukuisia sopeutusvalmennuskursseja, mutta rytmihäiriöpotilaille en ainakaan huomannut, että olisi mitään? Se on harmi, koska rytmihäiriöitä sairastavia on Suomessa varmaan 
satoja tuhansia. Seuraavassa apteekin sivuilta tietoa rytmihäiriöistä.

http://www.apteekki.fi/terveydeksi/hoidossa/kiusana-rytmihairio.html

Lisäksi tietoa Lisälyönneistä sydänliiton sivuilta
http://www.sydan.fi/sydansairaudet-ja-hoito/lisalyonnit

Kaikesta huolimatta aurinkoista kesän alkua, yritetään nauttia niistä pienistä hetkistä :)



7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan.
Olen harjoitellut hengittämistä jo pitkän aikaa kuvaamallasi tavalla ja astmaatikkona inhallaatiohoidon aikana päin vastoin eli, suun kautta rauhallinen pitkä sisäänhengitys ja uloshengitys nenän kautta...
Astma ei ota asettuakseen nykyisestä lääkityksestä huolimatta. Ensi viikolla minulla
on palaveri astmahoitajan kanssa.
Flimmerini on tällä erää hiukan harventunut, mutta on kuitenkin "riittävän usein" edelleenkin.
Olen utelias, oletko alkanut käyttää Tambocoria ja jos, niin miltä tuntuu?
Harmi kun kukaan muu blogisi lukijoista ei kertonut kokemuksiaan Tambocorista, on vaikea uskoa että olisin ainoa käyttäjä.
Mökkielämää varten hankin punkkirokotteen, viime kesänä sain kaksi punkkia ja sen
takia päätin nyt suojautua.
Juhannus on ovella ja kalenterin mukaan kesä parhaimmillaan.
Kaikkea hyvää sinulle.
Noviisi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, löysin blogisi kun googlailin rytmihäiriöitä. Olen 5-kymppinen nainen, rytmihäiriöitä ollut muutaman vuoden, lääkityksenä tarvittaessa beetasalpaajaa. Tosiaan elämään haittaava vaiva, silloin kun kunnolla päällä, vaikka onkin todettu vaarattomaksi (uskoisiko tuota.. :))Joskus menee pitkiäkin aikoja kun en muista koko vaivaa, sitten taas monena päivänä peräkkäin muljuilee. Pitäisi kai vaan rauhoittua, mutta välillä ihan mahdotonta, varsinkin yön pimeydessä..
Kiva, että löytyy kohtalotovereita, kiitos että jaat kokemuksiasi täällä. Aurinkoista kesää sinulle!

Ann'S kirjoitti...

Hei Noviisi, kiitos viestistäsi :) En ole uskaltanut aloittaa ko. lääkitystä. Lisäoireita mainitaan rytmihäiriöt ja todellakin pelkään aloittaa sitä lääkettä. Nyt kuitenkin (kop kop) on mennyt ilman kovempia flimmerikohtauksia. Ensi viikolla minulla on kardiologi, jonka kanssa keskustelemme varmaan aiheesta. Olen todella peloissani aloittamaan kyseistä lääkitystä, kuten kaikissa siinäkin on haittavaikutuksensa.
Hyvää kesää myös sinulle, katsotaan miten käy.

Kiitos sinulle Anonyymi 5-kymppinen :) Mukavaa, että löysit kohtalotovereita. Meitä on enemmän kuin arvaatkaan. Rytmihäiriöt tuntuvat olevan nykyisin aika monen, erityisesti nuoremmankin vaiva. Itselläni alkoivat ongelmat 45 vuotiaana. Niinhän ne aina sanovat, vaarattomia. Hyvä niin. Mutta silti näiden ongelmien kanssa on hankala elää koska ne rajoittavat myöskin liikkumista. En uskaltaisi lähteä Lappiin vaeltamaan tms. aina on oltava sairaala ym. lähellä. Minullehan kardiologi sanoi, että viimeisimmät kohtaukset ovat olleet hengenvaarallisia, koska pulssi oli niin korkella (230 - 170, n. seitsemän tunnin ajan).
Hyvää kesää sinulle ja kaikkea hyvää jatkoon :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen käyttänyt Tambocordia jo monta vuotta. Sillä loppuivat flimmerit niin, että kerran vuodessa saattoi tulla. Nyt ollaan siinä tilanteessa ettei lääkitys enää auta. lähete ablaatioon on ja aikaa odottelen. Nykyään olen aina kotona ja odotan, että kääntyy, yleensä 12 tunnin päästä. Töistä tulee poissaoloja aina sille päivälle eli kerran kuussa tai kerran viikossa. Sinnikkäästi menen seuravana päivänä töihin.Oikeasti tekisi mieli jäädä pitemmälle sairaslomalle :( Flimmeri ruokkii itseään, pyrkii pysyvään rytmiin, niinkuin varmaan tiedätte. Rajoittaa paljon, kun ei uskalla lähteä kuin päiväreissuille, että mitäs jos se tulee. kiitos tästä blogista, hukkasin sen jo välillä. Olisi mukava vaihtaa kokemuksia jatkossa, vertaistukea <3

JH kirjoitti...

Moikka, ja kiitokset blogista! Täällä yksi 51-v kohtalontoveri, jolla flimmeripotilasta on tänä kesänä uusinut viikon parin välein. Eka kerta oli 2013. Seuraavaksi joko estolääkitys (T...) tai ablaatio, josta tässä Sydänsairaalan kardiologin luento videolla: https://youtu.be/mBwGMbzu4WU




Anonyymi kirjoitti...


Hei Ann*s
Kovin on hiljaista. Mitä Sinulle kuuluu? Kai jaksat/viitsit silloin tällöin kirjoitella meille vaikka olemmekin laiskoja kommentoimaan.Vilkas vuorovaikutussuhde
olisi varmaan kirjoittajan kannalta virkistävää ja joskus palkitsevaakin.
Itse kärvistelen kiukkuisen kesäflunssan kourissa, toinen viikko meneillään.
Panadol ja hunaja-inkivääritee ei meinaa ollenkaan tepsiä.
Mutta "vielä on kesää jäljellä", aurinko ja sade vuorottelevat ja metsät ovat pullollaan sieniä, mikäs tässä on ollessa!

Kaikkea hyvää! Kirjoitellaan.
Noviisi

Ann'S kirjoitti...

Hei anonyymi 1.8. Kiitos sinulle, että jaat kokemuksesi. Tambocorista oli siis hyötyä mutta ei enää? Minulle in jo ablaatio tehty moneen kertaan ja se epäonnistui, joten nyt pitäisi kokeilla Tambocoria? Olen edelleen ollut ottamatta sitä, toivoen että ihme tapahtuisi. Olen miettinyt miksi Suomessa on niin paljon rytmihäiriöongelmaisia? Mistä nämä kaikki johtuvat vaikka mitään ns vikaa ei ole sydämessä?