Translate

sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Päivä kerrallaan

Pitkästä aikaa  ..ilmeisesti kun olotila on suhteellisen ok, unohdan blogini 😂
Se onkin ollut väylä purkaa tuntoja silloin kun tilanne on ollut hankala.
Ei pitäisi ajatella, mutta nyt kuitenkin tuli mieleen, että siitä on vähän yli vuosi, kun sain viimeisimmän pahan rytmihäiriökohtauksen. Jos ei lasketa sitä, mikä aiheutettiin heinäkuun ablaatiossa ilmeisesti tarkoituksella.
Pitäisi siis olla tyytyväinen, että ablaatiosta oli siis apua, kohtaukset ovat olleet poissa. En vaan, ehkä osaa vielä aidosti iloita. Päivittäiset lisälyönnit pitävät siitä huolen, että ne muistuttavat pahimmasta mahdollisuudesta. Viimeisin ensiapukäynti vuosi sitten on kirkkaana vielä mielessä, ei se unohdu näköjään ihan heti ??

Summa summarum, näillä mennään eteenpäin. Vaikka kaikki suht ok, rajoittaa se kuitenkin edelleen elämää, en uskalla suunnitella matkoja kauas sairaaloista yms.
Mietityttää, millainen tulee olemaan ensimmäinen kohtaus tuon ablaation jälkeen, kun ei ole vielä kokemusta miten ablaatio vaikutti sydämeen...turhaa ehkä miettiä mitään etukäteen..

Aurinkoista kevättä kaikille, toivottavasti teillä sydän sykkii paremmin ja antaa rauhan nauttia elämästä.





6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tämän blogin eilen. Flimmerit ovat uusi asia minulle. Löytyi sattumalta viikkojen flunssan yhteydessä. Kun oli kuukauden kärvistellyt tässä huonossa olossa pääsin rytmin siirtoon. Oon mitannut verenpai eet aamuin illoin. Ja voi paska, tänä aamuna syke 95..105. Autuus kesti muuraman päivän. Poissa oli päänsärky, huono olo ja ripuli. Jaksoin jopa kävellä lyhyen lenkin koiran kanssa. Nyt sitten taas odottamaan että saa soittoajan työterveslääkärille. Rytmin siirron huono puoli oli väsymys, mutta onhan tulevalla eläkeläisellä aikaa nukkua.

G kirjoitti...

Tsemppiä ja kiitos blogista.

Itsellä ollut rytmihäiriöitä 2016 joulukuusta lähtien. Todettiin flunssakäynnin yhteydessä. Siitä sitten pikkuhiljaa pahentunut flimmereiksi ja fluttereiksi, jotka ei kyllä onneksi ole kovin korkeasykkeisiä, syke on vain epätasainen ja vähän väsyttää. Kahdessa ablaatiossa olen käynyt; ekassa tehtiin oikealle istumusblokki joka ei kai hirveästi ole auttanut. Toisessa vasemmalle sitten eristettiin laskimot ja tämä poisti pahimmat flimmerit mutta ilmeisesti aiheuttaa fluttereita tai ns arpitakykardian. Nyt on ollut lääkkeenä 3 viikkoa Cordarone, joka itsellä toimii hyvin, mikään muu ei ole auttanut kun oireet pahentunut. Olen menossa kuukauden päästä kolmanteen ablaatioon ja katsotaan mitä siellä ilmenee ja saadaanko korjattua.

Ann'S kirjoitti...

Kiitos viestistäsi. Tuo arpitahykardiakin on ikävä juttu, siitä kukaan lääkäri ei ole minulle ennen ablaatiota sanonut mitään? Olisiko se muuttanut päätöstäni olla menemättä ablaatioon, en osaa nyt sanoa.
Kerro sitten miten kolmas ablaatiosi meni, saitko pysyvämpää apua. Tsemppiä jatkoon :)

Ann'S kirjoitti...

Kiitos viestistäsi, toivottavasti olotilasi on jo parempi ?
Et ilmeisesti tuntenut lainkaan, että sinulla on flimmeri? Tämä on mielenkiintoista koska, toisilla se voi olla niin huomaamaton ja toiset joutuvat ensiapuun.

G kirjoitti...

Kävin pari kuukautta sitten ablaatiossa joka oli tähän asti pisin, seitsemän tuntia. Tarkoitus oli hoitaa sydänten molempaa puolta, mutta koska oikealla tuli koko operaation aikana vain lisää rytmihäiriöitä niin niitä korjailtiin siinä sitten koko aika. Lääkärit sanoivat että paljon korjattiin, mutta sinne kuulemma jäi vielä jotain. Operaati auttoi siinä mielessä että ryhmihäiriöitä ei tule ihan niin helposti ja tykyttely on lievempää. Rytmi menee välillä itsekseen takaisin sinukseen mitä ei ennen tapahtunut. Voipi olla siis että neljäskin ablaatio on vielä tulossa

Ann'S kirjoitti...

Kiitos kun kerrot kokemuksistasi. Olen huomioinut, että meitä on todella monia joille on tehty ablaatioita useamman kuin yhden kerran. Minullekin jo neljä kertaa. Nyt viimeisin on pitänyt reilun vuoden. Lisälyönnit ovat olleet riesana ensimmäisen suuremman ablaation jälkeen ja jatkuvat edelleen.
Tsemppiä sinulle 👍