Translate

lauantai 12. lokakuuta 2013

Rytmihäiriöitä ehkäisevät mm.

Hei ja hyvää alkanutta kuukautta kaikille blogin lukijoille :)

Olette varmaan huomanneet, että myös kommenteihin tulee uusia keskusteluja vaikka näitä otsikkotekstejä ei aina olisikaan uusia.
Aloin taas pohtimaan, millä ihmeen tavalla voisi vaikuttaa itse noihin rytmihäiriöihin vai voiko. Asiasta ainakin löytyi asiantuntijoiden ja tutkijoiden tuottamaa aineistoa. Ei varmaan olisi huono idea kokeilla, ei niistä varmaan haittaakaan ole. 
Kalarasvat, Omega-3 jonka tiedetään auttavan mutta myös C-vitamiini olisi sellaisia joita kannattaisi nauttia näiden tutkimusten perusteella. Magnesiumista onkin jo aikaisemmin puhuttu, joten ei sitäkään sovi unohtaa. Mutta onko sitä niin saamaton vai uskon puutetta, että en ole vielä sitä Magnesium-lisää kokeillut. Täytyisi vaan ryhtyä tuumasta toimeen.

Tässä taas aiheeseen liittyviä linkkejä:

http://yle.fi/uutiset/suomalaistutkimus_kalarasvat_voivat_ehkaista_rytmihairioita/6002742

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=289

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&lang=fi&id=95


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla omega3 vain lisää lisälyöntejä, magnesiumin en ole huomannut auttavan, enkä minkään muunkaan vitamiinin tai yrtin.

T: Sj joka kirjoitti aiemmin lisälyönneistä

Tapio kirjoitti...

Magnesiumia olen jo monta vuotta käyttänyt suonenvetojen estoon, toimii ainakin siinä. Kalarasvat/omega-3 en ole ravintolisinä käyttänyt, mutta kalaa kyllä olen syönyt lapsesta asti välillä monta kertaa viikossa, välillä vähemmän.
Olen miettinyt paljon tätä miten voisin vaikuttaa rytmihäiriöihin ja yksi asia tulee aina mieleen, uni, on ollut jo vuosia vaikeuksia saada unta, kaikenlaiset asiat painaa mieltä, enkä oikein osaa päästä näistä eroon illalla nukkumaan mennessä. Olen käyttänyt nukahtamislääkkeitäkin välillä mutta niihin jää helposti koukkuun. Usein käy niin, että herään yöllä enkä sitten millään meinaa saa unta uudelleen. Unen saannin vaikeus ja unihäiriöt varmasti rasittavat ihmistä, kunnon levolla on tärkeä merkitys elämässä.

Anonyymi kirjoitti...

Isäni söi nukahtamislääkettä lääkärin määräyksestä eteisvärinään lopun elämäänsä ja yhdellä sähköisellä rytminsiirrolla ja lääkityksellä sai pysymään eteisvärinän kurissa hyvin. Stressin kesyttäminen on myös kulmakiviä ja pyrkiminen sovintoon elämän kanssa:sovintoon menneisyyden kanssa, itsensä kanssa,hankalien tunteiden kanssa, ihmissuhteissa ja Jumalankin kanssa. Saara Kinnunen on kirjoittanut aiheesta hyvän kirjan.

Ann'S kirjoitti...

Summa summarum eli yhteenvetona voidaan ehkä todeta, että mikä toiselle on hyvä, niin jollekin toiselle se ei taas sovi. Ravintolisien suhteen kannattaa myös lääkärin kanssa keskustella, jos sellaiselle onnistuu joskus pääsemään. Liikunta on lääke, eli minullekin on monta kertaa sanottu, että pieni sydämen rasitus on vaan hyväksi. Mutta siihen taas liittyy monia pelkoja, ainakin omalla kohdalla.
Uni on tärkeä asia ja jos sen kanssa on hankaluuksia, niin se on vaikeaa. Minulle rythmihäiriölääke Cordarone toi aika hankalia unihäiriöitä eli saatoin pompata kesken unen ylös, muutaman tunnin jälkeen ja sitten en nukkunut tunteihin. No niitä en lääkärin määräyksestä enää syö, joten tuo vaiva on helpottanut. Sitten se stressi, sitä onkin vähän vaikeampia nykymaailmassa välttää, koska nykyisin stressataan mitä pienemmästä syystä, ehkä stressinsietokyky on meillä alentunut, jos verrataan vaikka niihin ihmisiin jotka ovat nähneet todella vaikeita aikoja, kuten sodan ja sen jälkeisen elämän. Sisäinen rauha ja tunteiden hallitseminen, siinäpä sitä työsarkaa :)

Ann'S kirjoitti...

Löysin tällaisen artikkelin sydänliiton sivulta, siinä taas puhutaan vähän uudenlaisesta kulmasta liittyen tiettyihin asioihin.
http://www.sydan.fi/jutut/juttu/-/view/213764