Translate

torstai 22. elokuuta 2013

Puolet sydänperäisistä aivoveritulpista liittyy eteisvärinään

Aika shokeeraava tuo otsikko, mutta ilmeisen totta !? Näin ainakin sydänliiton sivuilla sanotaan, eli ei eteisvärinä täysin harmiton ole, vaikka monta kertaa lääkärit sitä vähättelevätkin. 
Tosiaan, saattaa olla ihmisiä jotka eivät edes tunnista rytmihäiriöitä tai eteisvärinää ja silloin se onkin vaarallisempaa, koska mahdollinen verenohennushoito jää tekemättä. Verenohennushoito taas estää hyytymien tulemista ja näin ehkä vältytään aivo- tai sydäninfarkteilta. 

Sydänliiton sivulla on aiheesta hyvä artikkeli, kannattaa jokaisen joka kärsii ko. vaivoista, eikä syö vielä verenohennuslääkkeitä, lukea se http://www.sydan.fi/jutut/juttu/-/view/193021

Itse olen ottanut verenohennuslääkkeitä jo viisi vuotta ja se antaa tavallaan mielenrauhaa infarktin suhteen. Se vaatii vaan jatkuvaa kontrollointia, labrakäyntejä jne, mutta kyllä maksaa sen vaivan.

Kaikesta möröistä huolimatta, yritetään nauttia tästäkin päivästä  :)





8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä Ann. Tuo se minullakin vielä kaivertaa, että onko ihan varmaa, että minulla ei ole sitä eteisvärinääkin ajoittain. Runsaat lisälyönnithan nimenomaan voivat senkin laukaista. Kun juuri noihin muutamaan elämäni aikaiseen holtteriin ei ole sitä sattunut. En ole ollut tyytyväinenn yhteenkään Holtteriin siinämielessä, että juuri silloin ei sattunut olemaan "huonoa päivää" eli juuri semmoisia tiloja kuin olisn halunnut tietää ja varmistaa että olisivat hyvänlaatuisia. Mutta nyt oli ihan pakko tulla tänne ja kertoo kaikille mitä olen löytänyt:). Tänään surfatessani löysin tietoa ihan luotettavalta sivulta jossa Suomalainen lääkäri kertoi Holtterista jne tietoa semmoisesta koti laittesta nimeltä Heart Bug jonka voi tilata netistä, ja ostaa omaksi. Sillä voi mitata itse 24 tunnin nauhoituksen kotona ja lähettää tietokoneella analysoitavaksi. Yhteensä aloituspaketti johon kuuluu laite ja electrodit(useammalle kerralle) ja 6 analysointi kertaa maksoi tilauskuluineen muistaakseni 240 euroo eli vähemmän kun jos yksityisellä tekisi yhden Holtterin!!!!Ja jos niissä jotain tulisi ilmi, ne voi sitten näyttää todisteeksi omalle lääkärille ja ehkä pääsee eteenpäin hoidon kannalta jos on "umpikujassa" kun ei pääse kokeisiinkaan...ja ainakin tulee hyvä tilaisuus nauhoitella just silloin kun on ne pahat päivät!!!Oon ihan täpinöissäni ja tilasin heti:) täältä löytyy infoa www.superecg.com

Ann'S kirjoitti...

Hei vaan ja kiitoksia todella paljon tuosta ihan uudesta tiedosta! Täytyy tutustua tuohon sivustoon minkä annoit ja kerrothan ihmeellä kun olet ko. laitteen saanut ja tehnyt sillä tutkimuksia, että miten on onnistunut ja mitä kokemuksia?
Tähänhän me ollaan Suomen maassa menossa, kohta on kaikki itsepalvelua, jopa itsensä tutkiminenkin ?! Mutta jos vaan tuosta apua meille on, niihän ainahan se on meille "kotiinpäin".
Minulla on ollut aika hankalia viime päivät, rytmihäiriöitä eli lisäreitä on ihan urakalla ja paineet nousee, heikottaa ja kuristaa, mutta kaikkihan on hyvin, niinkuin "sydänlääkärini" totesi.
Kiitos sinulle vielä kirjoituksestasi :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että jaksat vielä sinnikkäästi etsiä apua. kerro sitten mitä sanoivat:). Joo voin kertoo sitten kun saan tuon koneen kokemuksista. Ovat kuulemma saaneet tilaukseni ja nyt se on lähetettykin, mutta odottelen vielä...

Ann'S kirjoitti...

Tosiaan tutustuin tuohon sivustoon ja mielenkiinnolla odotan miten se käytännössä toimii, millaisia ovat heidän diagnoosit ja miten nopeasti tulevat. Paljonko maksaa sen uuden "satsin" ottaminen? jne.
Tosiaan minun tutulle antoivat maanantaina laitteen siis ihan politlinikalla, kun kohtaus tulee niin painetaan peukaloilla laitetta minuutin verran ja sitten painetaan lähetä nappia ja sydänkäyrä kirjautuu sairaalaan tiedostoihin. Eli mitään piuhoja ym. ei ole. Laite on nyt viikon lainassa, se voi olla kuulemma pidempäänkin. Teknologia menee eteenpäin kun vain saamme mahdollisuuden hyödyntää sitä.
Minulle tänään terveyskeskuslääkäri sanoi, että laitetaan lähete sydänpolille, eli taas odotellaan vähintään 3 kk, että pääsee jatkotutkmuksiin. Ikävä kyllä minulla ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta yksityiseen lääkäriin :(

Anonyymi kirjoitti...

Voi kurja tuota odotusta! Se on todella vaikeaa välillä kun on huonona...Tuo ystäväsi laite kuulostaa todella hyvältä, paras vaihtoehto varmaan. Mutta antaako ne tuommoisen ihan Matti ja Maija Meikäläiselle...siis sellaisille joilla arvellaan olevan vaan näitä ihan vaarattomia lisälyöntejä ja tms.??? Vai onko ne vaan joillekin vaikeimmille tapauksille??? Toivon mukaan tulevat yleisiksi ja saataville. No sinun etuna on ainakin se, että tiedät nyt mitä vaihtoehtoja on ja osaat pyytää. Niin ja onhan sinulla ollut rekiteröityja flimmereitä ja lepatuksia!!!Mikäköhän tuon laitteen nimi on? Voimia ja rauhallisia odotuspäiviä...

Ann'S kirjoitti...

Odottavan aika on pitkä ja se sanonta pitää kyllä paikkansa. Tokihan jos ttilanne on hälyttävä niin meillä Suomessa pääsee ensiapuun aina. Mutta juuri tällainen tilanne on siinä mielessä inhottava, että kyseinen vaiva vaan on eikä katoa ja sen kanssa on elettävä jokainen päivä ... Mutta toivotaan parasta että joskus vielä mieli saa levon ja rauhan.
Nyt en muista tuon laitteen nimeä, mutta se ei ole varsinainen Holter vaan pitkäaikais ekglaite, sillä voi seurata viikon tai kaksi sydäntä. Tarkistan vielä, jos saan tarkemman nimen ko. Laitteeelle.

Anonyymi kirjoitti...

No tein sen ensimmäisen nauhoituksen silla heart Bugilla, aivan koe mielessä, että sitten kun on pahempi kausi meneillään niin osaan sitä sit käyttää. En yhtään yrittänyt saada siihen aikaan mitään jytkyjä, yritän sit toisen kerran saada esiin, kun on optimaali tilanne, enkä ole esim. yksin kotona:).Kokemuksia: Laitte oli melko helppo asentaa, paitsi että iso-rintaisten pitäisi pitää liiveja ja nekään ei saisi hangata pahasti. Tota vähän jännitin, että osaankohan laittaa sen tarpeeks hyvin. Ohjeet olivat selkeät, kuin myös nauhan lähettämiseen ja anylyysin vastaanottamiseen tietokoneella. Sain raportin 19 sivua ja koko nauhan 24 tunnin ajalta.Raportissa oli otoksia rytmihäiriötapahtumista ja lyönneistä. MUTTA!!! Sitä pitäisi itse vertailla heidän infopankin tapahtumiin, jota raportti myötäilee. Olen ollut kiireinen enkä ole vielä hirveästi kerennyt panna aikaa tuohon. Mutta tällä hetkellä en kyllä ole ihan varma, että mitä nuo tapahtumat ovat. Ehkä saan ne selville kun paneudun paremmin, mutta tämä vaihe on minulle vaikea. Tietenkin, nuo voin näyttää suoraan kardiologille ja asiantuntija osaa sanoa heti, mutta pointti oli juuri siinä, että ei tarvitsisi "turhaan mennä" jos siinä ei mitään ihmeellisempää...Ehkä tajuan sen paremmin kun en ole väsynyt:)

Ann'S kirjoitti...

Kiitos sinulle, että jaat kokemuksen meidän kanssamme. Mielenkiintoista oli kuulla, että laitetta sinänsä ei ollut hankala asentaa ja tuloksetkin tulivat siis nopeasti.Mutta on varmaan aika hankalaa "maallikon" vertailla tuloksia? Mutta hyvää infoahan se on antaa sitten lääkärille, jos täytyy mennä jossain vaiheessa. Ja se hyvä puoli siinä laitteessa on, että jos on huonompi jakso menossa niin voi ottaa heti sen seurannan. Tavan Holtteriin täytyy aina jonottaa kuukausia ja se pitää tehdä juuri silloin kun tulee se päivä, eikä voi odotella "huonompia" päiviä.