Translate

maanantai 26. elokuuta 2013

Rytmihäiriöiden tutkiminen

Olipa sitten kyseessä minkälaiset rytmihäiriöt tahansa, ne kannattaa tutkituttaa eikä empiä lääkärille menoa.
Itselläni viime ajat ovat menneet yhä huonommin ja olotila alkaa olla aika ikävä, koska sydän pomppii ihan miten sattuu ja saa aikaan voimakkaita kramppeja elimistössä, eli huonovointisuutta, paineet kohoaa, pulssi nousee, vatsa sekaisin ym. Tähän on pakko löytää joku lääke, pari viikkoa sitten "puhelinlääkäri" lisäsi beetasalpaajaa puolella tabletilla, mutta eipä ole auttanut. Päin vastoin... Huomiseksi sain ihan normaali terveyskeskuslääkärin, jospa taas sitä kautta saisi apua tai sitten ei.

Eräälle tutulleni annettiin vasta laite erikoispolilta, joka mittaa sydänmenrytmiä ja häiriöitä. Piuhoja ja johtoja ei tarvita, huonon olon tullessa, asettaa vain peukalot laitteeseen ja laite mittaa ekg:n ja sitten vain lähetysnappia ja tieto menee sairaalaan. Hänellä ko. laite on nyt viikon ja on mielestäni erittäin hyvä. Siinäkin mielessä, että sitä kontrollia tulee pidemmältä ajalta. En tiennyt ko. laitteesta ennenkuin kuin kuulin häneltä. Eli kannatta kysellä tuollaisten laitteiden perään, jos on tarvetta. Eli se ei ole varsinainen Holter vaan kohtauksia mittaava laite.

Ohessa linkki vielä eteisvärinästä, ketä kiinnostaa.

http://www.eteisvärinä.fi/?gclid=CPra9fTUmrkCFQ96cAodox0A2w

Ja rytmihäiriöistä:

http://www.sydän.fi/
http://www.sydän.fi/vuorokausi-mittauksen-hyodyt/

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
Minulla on tänään Holter testi menossa. Edellinen tehtiin yli kolme vuotta sitten, niinkuin olen jo täällä blogissa aikaisemmin todennut. Saapas nähdä, mitä kardiologi sanoo. Pitää olla iloinen, että tuossa pari tuntia sitten oli pahempi lisälyönti tai useampi peräkkäin. Tosi hyvä ja toivon, että jäi kiinni Holteriin. Huomenna 1000 pois ja sitten soittoaika lekurille.

Johannes

Ann'S kirjoitti...

No hyvä, että sait Holtterin. Se 24 h on vaan niin pieni aika seurata sitä, mutta toivotaan, että sinulla tallentui siihen tärkeitä lisäreitä. On toisaalta hassua toivoa lisälyöntejä kellekkään, mutta silloin kun niitä tarvitaan, on nimenomaan se hetki kun on Holtter. Jotta mahdolliset häiriöt saataisiin kiinni ja diagnosoitua. Maanantaina tuttavani saa siitä viikon mittaisesta seurannasta lääkärin soiton, sekin on mielenkiintoista kuulla, mitä sieltä löytyi... Ja miten tuollainen laite saa kiinni ne tuntemukset? Itsellä menee kohtalaisesti, lisälyöntejä on päivittäin ja välillä sellaisia raskaan tuntuisia, ihan kuin sydän ei jaksaisi? Olisikohan ne niitä kammioperäisiä? Kerrothan Johannes sitten millaisia tuloksia sait.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
minulla oli tuon tapainen laite lainassa nyt 3vko. En saanut nauhalle pahimpia ryskytyksiä, koska aina kun alkoi laitetta kaivaa laukusta, ne menivät ohi. Mulla on nyt lisälyöntejä ollut ihan hirveästi koko ajan, nytkin. Ahdistaa ja kuolemaa pelkää koko ajan. Rauhoittavia on pakko ottaa että jotenkin järjissään säilyy. En tajua miten tätä jaksaa, lääkärit vain sanoo että on hyvälaatuista.

En usko että mulle ablaatiota koskaan tarjottaisiin, ei ole riittävän paljon holterissa nkynyt lyöntejä. Nyt on koko ajan ihan koko ajan :( Ahdistaa ja pelottaa.

T: vieras joka kirjoitti johonkin toiseenkin postaukseen n. viikko sitten.

Ann'S kirjoitti...

No voi harmi, tätä se on ... Olen tosiaan miettinyt viime aikoina paljon sitä, etteikö tosiaan ole olemassa apua näihin lisälyönteihin? Nykyaikana kun tuntuu olevan vaikka mitä hoitoja saatavilla ja lääkkeitä. Mutta niin se vaan näkyy olevan, ettei lääkäritkään osaa kaikkea "korjata" ja monet saavat kärsiä loppuelämänsä näistä vaivoista. Siinä vaiheessa kun oikein rynkyttää, niin ei voi kauhean positiivisesti ajatella ... tiedän tunteen!
Minun tuttavalla tosiaan oli se laite ja lääkäri totesi ihan samaa, että hyvänlaatuisia on ja kaikillahan meillä on joskus rytmihäiriöitä. No hyvä tietysti on, että ovat hyvänlaatuisia, mutta se ei tarkoita etteikö ne olisi häiritseviä ja elämänlaatua huonontavia. Jos yhtään lohduttaa, meitä on varmaan aika paljon jotka ollaan samanlaisessa tilanteessa kuin sinä. Voimia sinulle :)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,
Alustavat tulokset tulivat eilen. Kaksi kammioperäistä lisälyöntiä ja jokunen kymmen eteisperäistä. Eteisperäisissä lisälyönneissä on joitain peräkkäisiä. Todella positiivinen yllätys, varsinkin kun ottaa huomioon sen kolmen vuoden takaisen Holtterin. Ainakin voi päätellä, että määrät eivät lisäänny. Noista eteisperäisistä en niin jaksa välittää. Hyvä juttu, että kammiperäisiä ei ollut kuin tuo kaksi. Toisaalta tuntuu uskomattoman vähältä. Laittaa myös mietityttämään, onko se 3 vuotta sitten tehty Holtteri analysoitu kunnolla.

Johannes

Ann'S kirjoitti...

Kiitos viestistäsi ja uutisista, jotka olivat sitten hyviä eli sinulla on parempaan suuntaan mennyt. Sanoiko lääkäri sinulle miten jatkossa tästä eteenpäin jne? Onko sinulla millainen lääkitys tällä hetkellä? Meillä oli sitten vähän samantapaiset nuo Holtteritulokset :) Muutama kammio ja muutamia kymmeniä eteislisälyöntejä... mutta ihmettelen vaan miksi ne tuntuu aina niin kovilta, niin että kaikki pysähtyy kun sellainen tulee? Miltä sinusta tuntuu?

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,
Kävin tätä läpi kardiologin kanssa, kun verrattiin tekemääni päiväkirjaa Holter nauhoitukseen. Noita eteisperäisiä oli muutama peräkkäin päivällä ja illalla. Niitä päivällä olevia en ollut huomannut lainkaan. Kardiologi selitti, että näin käy usein kahdesta syystä. jos on tekemässä jotain eikä vaan istu tai makaa, niin noita häiriöitä ei välttämättä huomaa. Toinen syy on pulssin nopeudessa. Jos pulssi on harvahko, esim 6 0 tai alle, niin niitä ei välttämättä huomaa. Jos pulssi on nopea ja noita peräkkäisiä tulee, niin ne tuntuvat kuulemma pahemmilta. Vaarattomia kumminkin, riippumatta siitä, mikä pulssi on.

Johannes

Ann'S kirjoitti...

Olen myös huomannut, että jos vaan istuu paikallaan tai lepää niin lisälyönnit tuntuvat kovemmille. Monta kertaa vaikka jos kävelee, niin niitä ei tunne. Pitäisi varmaan olla sitten koko ajan liikkeessä :) Mutta pelottaa mennä ihan illalla nukkumaan, nimittäin välittömästi kun asettuu makuuasentoon, niin jopa alkaa pomppia. Harvoin vaan tuo pulssi noin alas menee, ehkä nukkuessa?