Translate

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Hoitotakuu

Hei vaan,

tuli mieleeni ottaa esille tuo hoitoon pääsy. Omalla paikkakunnallani on ainakin on erittäin vaikeaa päästä terveyskeskukseen, siis omalle lääkärille vaivojensa kanssa. Siellä on vastassa sellainen "muuri" eli ajanvaraaja.
Jos ei ole kyse päivystysajasta eli ns. kiireellisestä asiasta niin lääkärille saa todella harvoin aikoja, joko niitä ei ole tai sitten lääkäri ei ole vielä "aukaissut" ensi kuun ajanvarauskirjoja ? 

Kun lukee noita hoitoonpääsytakuita, niin jotenkin tuntuu todella ikävälle, että näinkö meillä täällä Suomessa kuitenkin menetellään? On hienot lait ja pykälät mutta käytännössä ne eivät toteudu ??? Miten olette kokeneet tämän asian, oletteko päässeet hoitoon silloin kun on ollut tarvetta?

Ehkä meidän tulisi olla aktiivisempia kansanedustajien suuntaan ja kerrottava täältä ruohonjuuritasolta näistä ongelmista.
Minusta on hirveää, että joutuu odottamaan monia kuukausia jotta pääsee erikoislääkäriin. Ja kuka osaa luvata, että sairaus joka ihmisellä on ei siinä ajassa leviä tai on joku pahalaatuinen, joka voitaisiin kenties leikata tms. Kuka osaa myös sanoa sen, että kuinka moni kuolee näissä jonoissa sairauteensa?
Tämä teksti ei nyt koske pelkästään sydänsairauksia vaan ihan mitä tahansa sairauksia. Rahalla loppujen lopuksi saa sitä terveyttä, jos vaan on mistä ottaa.

Tässä pari linkkiä aiheesta:

http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/ikaantyville/oikeuteni/potilaan_ja_omaisen_oikeudet/Hoitotakuu/index.html

http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/asiakkaanoikeudet/hoitoon_paasy

Kaikesta huolimatta aurinkoista päivää, helle taitaa helliä koko Suomea :)


Ei kommentteja: