Translate

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Tutkija väittää: Etäluettavat sähkömittarit aiheuttaneet rytmihäiriöitä

Helteistä päivää kaikille lukijoille :)

Nyt ei passaa valittaa, (vaikka liian kuuma onkin) ...kun muistelee viime kesän sateita niin parempi ehkä sitten näin päin. Miten olette jakselleet, helteestä johtuen ja muutenkin?
Löysin tuossa aika yllättävää tutkimusta sähkömittareiden vaikutuksesta mm. sydämeen. Kukapa kaikenkaikkiaan osaa sanoa, että miten kännykät tai muut sähkölaitteet vaikuttavat meihin todellisuudessa.

Ohessa linkki ko. artikkeliin ja myös toiseen sivustoon
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/tutkija-vaittaa-etaluettavat-sahkomittarit-aiheuttaneet-rytmihairioita/2013/03/1720477

 http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134995-yle-etaluettavien-sahkomittareiden-terveyshaitoista-kiistellaan






5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillekin vaihdettiin tuo etämittari nyt keväällä ja on todellakin ollut enemmän rytmihäiriöitä, mutta ei se välttämättä tuosta johdu, on ollut muita melko selkeitä laukaisevia tekijöitä. Ja oli niitä vaikka olin poissa kotoa muuallakin. Mutta kyllä varmaan kannattaa miettiä pieniä asioita, niinkuin että ei nukkuisi aivan kännykän vieressä(vaikka se tuntuu turvalliselta) tai laittaisi sen pois päältä yöksi. Ja ei koko aikaa kantaisi sitä taskussa vaan pitäisi jossain lähistöllä...jos se yhtenä pienenä tekijänä olisi edesauttamassa, että silloin kun on elimistö muuten herkässä tilassa ja paljon semmoisia altistavia(laukaisevia) tekijöitä muitakin niin tällaisten huomioiminen olis ihan ok juttu.
Pienistä puroista tulee joki joka laskee vielä isompiin vesistöihin ja jopa Meriin:)
Itse en kuitenkaan ihan ensimmäisenä alkaisi "pelätä" näitä sähköjuttuja...

Ann'S kirjoitti...

Niin, ei kai noita sähkömittareita osaa sillä tavalla edes pelätä, mutta kun luin tuosta tutkimuksesta, niin se jotenkin havahdutti. Ja tosiaan miten nämä kaikki muut laitteet kännykät ym. vaikuttaa ylipäätään meihin.
Rytmihäiriöt tai ylipäätään sydän on sellainen "vempain" että ei siitä aina ota selvää. En ole ainakaan itse saanut selvää siitä, mikä tarkalleen aiheuttaa rytmihäiriöitä tai mikä provosoisi niitä ... Mitkä sinulla sitten laukaisi niitä häiriöitä?

Anonyymi kirjoitti...

No minulla nyt tällä kertaa ainakin lääkärin mukaan oli laukaisevana tekijänä vakava infektio (keuhkoissa). Muuten tuosta helteestä, se on ehdottomasti mulle semmoinen, joka altistaa myös, joten silloin pitää vaan muistaa juoda ja itseni pitää syödä jotain suolaistakin kun verenpaine menee liian alhaiseksi helteellä myös, eikä saa rasittaa kehoa silloin(liikaa). No tänä vuonna saimme ilmastointilaitteen kotiin ja se on paras!- siis helteellä pääsee lepäämään ja sydänkin saa levätä:). No autossa ei sitä ole, mutta meidän ratkaisu on, että helteellä matkustetaan vain aikaisin aamulla tai myöhemmin illalla jolloin on varjoa tiellä ja viileämpää...
Olisi muuten ihan mielenkiintoista kerätä infoa ja tehdä oikein lista ihmisten kokemuksista, että mitkä asiat laukaisee rytmihäisiöitä ja toinen lista että mikä auttaa niihin...kun ei aina kerkeä täällä verkossakaan surffaamaan, mut aina kun joku löytäisi jonkun uuden niin voisi lisätä:) Minulle on kyllä surffaillessa löytynyt ahaa elämyksiä ja sitä kautta on helpompaa löytää keinoja pärjäillä paremmin häirikkörytmien kanssa:)

Ann'S kirjoitti...

Mielenkiintoista miten minulla nyt helteiden aikaan oli vähempi rytmihäiriöitä? Ihmettelin ihan itsekkin, että miten on mahdollista kun oli kokonainen yksi päivä ettei ollut lisälyöntejä? Aloin olla jo liian toiveikas kai, sillä nyt ne ovat Taas tulleet takaisin. En ole saanut kyllä omalla kohdallani selväksi, mikä niitä tarkalleen ottaen aiheuttaa. Tosiaan sellainen lista olisi hyvä jos siitä vaan olisi meille jotain hyötyä. Voisin tehdä vaikka sellaisen listan alun, johon voi jokainen käydä lisäämässä, tavallaan yhteenvetona meille kaikille.
Mukavaa viikonloppua sinulle ja yritetään nauttia elämästä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun teit tuon "listan", toivotaan että sinne tulisi runsaasti neuvoja ja kokemuksia. Ja ihanaa,että sulla oli yksi päivä ilman lisäreitä. Jo siitä saa voimia ja toivoa:)