Translate

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Eteisvärinäopas

Hei vaan,

nyt on taas Marevankokeissa käyty ja katsotaan miten on veri pysynyt sopivalla hoitotasolla. Sen pitäisi olla 2-3 välillä. Välillä joutuu käymään ihan viikottainkin kokeissa, jostain kumman syystä se verenpaksuus heittelee, vaikka ei söisikään sen enempää niitä vihanneksia missä on K-vitamiinia tai muuta. Mutta jaksan kyllä käydä kokeissa, jos tuo Marevan takaa sen, ettei aivohalvausta tms. tule, jos sattuisi lähtemään hyytymä liikkeelle rytmihäiriöissä. Onko teillä kellään kokemusta Marevan lääkityksestä ja sen seurannasta?

Löysin Sydänliiton oppaan Eteisvärinästä. Vaikka ehkä kaikilla teistä ei välttämättä ole eteisvärinää, niin ihan kiinnostavaa luettavaa kuitenkin.

Ohessa linkki:
http://www.omaterveyteni.fi/sites/default/files/kuvat/pdf/Eteisv%C3%A4rin%C3%A4_0.pdf

Aurinkoa harmaaseen päivään ja tsemppiä :)


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogin perustamiesta. Itse käyn myös INR-kokeissa, sillä käytän Marevania syvän laskimotukoksen hoitoon. Olen syönyt sitä nyt kohta 9 kuukautta.

Välillä INR pysyy tasolla hyvin, ja sitten taas jostain pienestä ruokavalion muutoksesta heittää tulos. Syksyn arvot pysyi vakaina, ja kävin kontrollissa neljän viikon välein. Joulun jälkeen taas on ruvennut jotenkin heitteleen, ja kontrollit on ollut 2-3viikon välein. Olen jopa jättänyt suurimmat k-vitamiinin lähteet kokonaan pois, mutta ei auta. INR meinaa olla aina alle kaksi, ja annostusta vaan nostetaan.

Parin viikon kuluttua selviää, saanko jättää lääkkeen kokonaan pois.

Ellek.

Ann'S kirjoitti...

Kiitos, tämä on kaikinpuolin terapeuttista, että saa kirjoittaa aiheesta joka ahdistaa. Myös se, että voi jakaa ajatuksia toisten kanssa, ennenkaikkea kuulla että ei ole yksin näiden ongelmien kanssa, vaikka kellekkään en toivoisi näitä ongelmia.
Löysin sairaanhoidon ammattilaisten sivustolta lisää tietoa tuosta Marevanista ja INR:stä. Voit katsoa linkkiä tuolta blogiarkistosta. Toivotaan, kuitenkin että voi jättää ko. lääkkeen pian pois :)