Translate

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Rytmihäiriöt ja pitkäaikainen EKG eli Holter

Hei taas,

monta kertaa kun niitä muljahduksia/tykytyksiä ilmenee ja hakeutuu sairaalaan tutkimuksiin, saattaa olla että häiriöt eivät siihen lyhytaikaiseen EKG:n ehdi tulla enää näkyviin, koska ovat menneet jo ohi.
Pitkäaikaisessa EKG:ssa eli Holter-testissä tosiaan mitataan sydämen toimintaa pidemmältä ajalta yleensä 24 h, voi olla jopa 48 h. Se on siinä mielessä hyvä, että laite mittaa koko ajan kaikissa tilanteissa sydämen toimintaa ja antaa sen todellisen tuloksen. Holtteria kannattaa pyytää jos häiriöt ovat vaikeasti "kiinnisaatavia".

Oheisessa sivustossa hyvä video aiheesta: http://www.sydän.fi/  (tekstiosan jälkeen, hieman alempana).

Mukavaa päivää kaikille lukijoille !



6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa tänne kaikille <3! Kiitos Ann soulille aktiivisesta blogin päivittelystä! Kiva käydä lukasemassa tätä:).
Mulla vointi ollu nyt tosi huono. Muutama yö menny taas ihan valvotessa,kun rytmi ihan sekasin:(! Vaikka mullakin on todettu,että pitäis olla ihan hyvän laatusia rytmihäiriöitä,mutta silti huolestuttaa. Pelottaa, että sydän ei vaa kohta enään jaksa tämmöstä :(.
Oon miettiny jos varailis oikeen rytmikardiologille ajan. Eli jos jollain siellä on vinkata hyvää lääkäriä ni saa ilomielin "mainostaa" ;)!Jos sitä kautta saisi apua tähän. En vaan kerta kaikkiaan enään jaksa! Toivottavasti teijän muiden vointi on ollu parempi :). -ei jaksa

Ann'S kirjoitti...

Kiitos viestistäsi ja mukavaa kuulla, että olet käynyt lukemassa blogia. Olisi tosiaan mukavaa, että kommentoitte ihan vapaasti, etten ihan yksin "höpöttele".
Harmillista kuulla, että vointisi on ollut huono. Minullakin on ollut tänään aika monia muljahduksia, sitten kuitenkin uskaltauduin kevyelle lenkille tuonne vesisateeseen ja toistaiseksi on tuntunut ihan ok:lle, pieniä nipistyksiä lukuunottamatta,
Tutkin netistä noista rytmikardiologeista ja löysin seuraavia mainintoja, itselläni ei heistä kokemusta:

"Petri Korhonen Terveystalo tai Hannu Parikka Mehiläinen,Suomen parhaat rytmikardiologit,päivätyö HUS:ssa. Tekivät mulle ablaation onnistuneesti ja vika korjattiin,vaikka aikaisemmat lääkärit sanoi,ettei mitäänn tehtävissä."
"Juhani Koistinen on hoitanut minua TYKS:ssa ja erikoistunut juuri rytmihäiriöihin.Todella mukava ja asiansa osaava mies.Muistaakseni hänellä on yksityisvastaanotto Turun mehilaisessa". Tähän huomautus; Lopettanut vastaanotot Turussa 1/2012. Aloittaa vastaanottotoiminnan mahdollisesti Vaasan Mehiläisessä.

Ottakaa muutkin kantaa jos tiedätte, varmaan Suomessa löytyy todella päteviä kardiologeja paljon.
Kirjoittele kuulumisia miten menee :)

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän tuon tunteen ja ymmärrän väsymyksesi. Minullakin on ollut vaihteeksi taas paljon muljahduksia, vaikka on lääkitys päällä, ollut jo pari kk. Taidan lopettaa koko lääkkeen, kun ei siitä ole apua.
Välillä on melkoisen epätoivoinen olo, mutta täytyy vaan uskoa, että jossain vaiheessa helpottaa. Ehkä kevät ja aurinko tuovat paremman olon :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä auta muu kun koittaa jaksaa ja toivoo, että edes joskus vielä voisi elää elämää ilman tätä riesaa.
Sain onneksi viimeyönä vähän paremmin nukuttua. Sydän on onneksi nyt ollut pikkasen rauhallisempi.
Kiitos vastauksestasi. Katsoin,että ainakin Petri Korhosella näyttäisi olevan ihan kivasti aikoja tarjolla.. :)

Unknown kirjoitti...

Minulta otettu vuosi sitten perustervhuol tuo Holter. Kiinni saatiin noin 100kpl eteisperäisiä lisälyöntejä sekä 6kpl:tta kammioperäisiä. Ikää on nyt 32v, 4 lasta. En harrasta juurikaan liikuntaa ja stressiä on kovasti. Tupakointi kuuluu myös elämään samoin kahvi. Näistä jälkimmäisistä kova tahto päästä eroon. Taas eilen alkoi lisälyönnit ja täänään jatkuvat. Minulle niitä tuntuu tulevan ns sarjoissa. Saattaa mennä viikkoja ja tunnen päivittäin vain muutaman lisärin ,tyyliin 1-3kpl:tta. Mutta kun nää jää päälle tulee monia päivässä ja peräkkäisiäkin :/ niitä mä pelkään lähes kuollakseni.Kävin eilen ekg:ssä illalla kun syke nousi ja tuli lisäreitä. Ekg oli tasainen (ihme :) ..) Ja verenpaine oli ihanteellinen. Syön Selokenia noin 1x1 47,5mg,onko muilla kokemusta tuosta lääkkeestä?

Ann'S kirjoitti...

Hei Tiina, anteeksi kun kirjoitan vasta nyt. Kiitoksia omasta tarinastasi. En ole itse tuon merkkisestä lääkkeestä kuullut, onko se joku beetaasalpaaja lääke? Itse syön 47,5 mg Metoprolol. 1,5 tbl päivässä ja tarvittaessa vielä 0,5 tai 1 lisää. Millainen olo sinulla nyt on ollut, onko vielä pomppinut? Onko kukaan lääkäri sinulle sanonut mitään noista rytmihäiriöistä, ovatko ne vaarattomia tms?
Eräällä tuttavallani on ollut myös viime aikoina sydänoireita ja lopetti tupakoinnin ja kahvin siihen paikkaan. Kofeiinia ei pitäisi kovin suuria määriä päivässä saada, se saattaa aiheuttaa häiriöitä. Minulle aikoinaan lääkäri mainitsi myös cocacolan, ettei sitä kannattaisi juoda. Sellaista tasapainoilua tämä on, älä syö sitä ja juo tätä, kukaan ei kuitenkaan täysin pysty sanomaan, että mitä pitäisi tehdä, että näitä harmillisia rytmihäiriöitä ei olisi. Mutta tsemppiä sinulle :)