Translate

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Unihäiriöt

Niin taas kerran uni katkesi kesken kaiken, kello oli jotain vaille neljä. Yks kaks sitä herää ja uni katoaa? Jonkin sortin häiriö tämäkin on, koska se toistuu säännöllisin väliajoin. Minun kohdalla on siis tuo varhainen aamuherääminen se ongelma. Ajatukset alkava pyöriä ja sitten alkaa pikkuhiljaa iskeä pieni paniikki, sydämen rytnihäiriöt alkavat taas näyttää merkkejään ja siinä vaiheessa viimeisetkin unenrippeet on kadonneet. Elimistö valpastuu ja nälkäkin alkaa jo tulla... Kunpa saisi itsensä rauhoitettua uudestaan uneen, helpommin sanottu kuin tehty.
Monilla tuntuu olevan erilaisia uniäiriöitä, minkälaisia kokemuksia teillä on ja onko jotain vinkkiä mitenkä saatte unen päästä uudestaan kiinni?

Löysin tässä asiaan liittyviä sivuja

http://www.unettomat.net/art_mistaunettomuusjohtuu.html

http://www.diabetes.fi/diabetesliitto/lehdet/diabetes-lehden_juttuarkisto/diabetes_ja_muut_sairaudet/unenpuute_on_vaaraksi_sydamelle.2935.news

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minullakin tuollainen häiriö on. Liittyy osin ikääntymiseen. Enää en osaa nukkua pitkään aamulla. Herään usein aamuyöstä 3-4 välillä ja sitten jään valvomaan. Yritän (harmista huolimatta) ottaa rennosti ja olla ajattelematta mitään, nollata vain ajatukset. Helpommin sanottu kuin tehty :-)
Joskus saan unen päästä kiinni melko pian, joskus vasta 1-1,5t valvomisen jälkeen. Katkonaisen yön jälkeen päiväväsymys ja rytmihäiriöt vaivaavat enemmän, mutta pärjättävä on. Päivä ja yö kerrallaan...

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli viime yönä ensimmäistä kertaa niin, että heräsin lisälyönteihin.tosi kurjaa :( näin kyllä jotain untakin, että olin menossa ekg:hen kyn oli rytmihäiriöitö ja sitten myös heräsin niihin pari kolmekin kertaa.niitä tuli muutama ja sit käännyin vatsalleen kun aattelin jos se olisi hyvä asento niin siinähän niitä sit alkokin tuleen muutaman lyönnin välein.vasemmalla kyljellä sain jotenkin sit taas uudestaan aina nukahdettua vaikka niitä välillä tulikin.ja nyt näyttäis heti aamusta sama jatkuvan kun lisäreitä tulee tiuhaan, voi itku :( olikin taas useempi parempi päivä niin sit taas vedetään matto jalkojen alta.
Mä oon tosiaan tosi herkkä ja helposti murehdin kaikkia asioita.nyt lähipiirissä yksi ihminen on saanut huonon diagnoosin, ettei kovin kauaa sydän enään kestä.sairastaa sit kardiomyopatiaa.eilen mietin ja itkeskelin sitä asiaa niin kai sekin voi vaikuttaa tuohon yöhön ja tähän päivään..en tiedä mutta kurja olo kuitenkin enkä osaa rentoutua kun aamu näin alkaa.
voikaahan muut hyvin tänään kun aurinkokin paistelee!
Nim. Yks onneton myös

Ann'S kirjoitti...

Onpa ikävää, että oli sellainen yö, se on todella raskasta yöllä herätä siihen. Päivällä on jotenkin voimia pyristellä vastaan, mutta jos ne iskee kesken unen niin se tuntuu vielä ikävämmälle.
Eilen illalla kun kehuin miten hyvin meni päivä niin siinä juuri nukkumaan mennessä tuli taas kunnon lisäreitä...meni vähän aikaan kun uni sitten tuli. On se kumma miten juuri levossa niitä tulee, koko päivän olin menossa ja sitten kun asettuu lepoasentoon niin heti?? Eikä ole ensimmäinen kerta.
Kävin tutkimassa tuosta kardiomyopatiasta ja seuraavasta linkistä löytyy lisää tietoa:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00634
Piti ihan tarkistaa millainen sairaus se tarkalleen on. Voimia sinulle ystäväsi tukemiseen ja omaan oloon!