Translate

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Närästys ja rytmihäiriöt

Hei ja hyvää vappua kaikille blogin lukijoille !

Teitä on täällä ilahduttavan paljon joka päivä, joten en ilmeisesti ihan yksin kuitenkaan kirjoittele. Toki mielellään kommentteja saatte antaa enemmän.

Näin juhlien aikaan varmaan monen tulee syötyä ja juotua vähän "epäterveellisemmin", kuka nyt munkkeja  tai simaata voi vastustaa? Mutta monille meistä varmaan on tuttu tuo närästysongelma.

Minuakin se on aika-ajoin vaivannut, onneksi välillä on ollut pidempiä aikoja ettei ole ollut. Minulla tuo närästys ei ole poltetta tai röyhtäisyjä vaan ihan suoraa kipua tuosta kurkusta rintaan alaspäin. Todella epämiellyttävää.


Miten olette kokeneet närästyksen ja rytmihäiriöiden yhteyden, ovatko ne teistä yhteydessä?

Täällä mainitsi ko. vagushermosta ja närästyksestä "yks onneton" kohteessa: Miten elämä muuttuu rytmihäiriöiden myötä. Jos näistä olisi apua tiedonhakuun.
Ainakin noiden seuraavien sivustojen mukaan, niillä olisi yhteys.

http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/omalaakari/vastausarkisto/narastys_sydanoireet

http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/2213 tai http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/22855?p=&c=0

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=%2Fportlet_action%2Fdlehtihakuartikkeli%2Fviewarticle%2Faction&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo96312&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_frompage=uusinnumero

http://www.hoitonetti.fi/sairaudet/refluksitauti/

Kaikesta huolimatta nauttikaamme vapusta !



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

Omasta mielestäni närästyksellä ja lisälyönneillä on selkeä yhteys. En osaa sanoa, lisääkö närästys niiden lukumäärää, mutta silloin kun kunnolla närästää, lisälyönnit tuntuvat paljon pahemmin. Muutama kuukausi sitten lopetin teen ja kahvin juonnin kokonaan. Kaipaan teetä ja teehetkiä verannalla tai parvekkeella tai ihan vaan kotipihassa. Närästys väheni paljon ja myös lisälyöntituntemukset. Paitsi ne pahalta tuntuvat, kun sydän on hiljaa muutaman sekunnin.

Johannes

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Rytmihäiriöt löytyvät ainakin refluksitaudin eli kroonisen vatsan sisällön ylösnousun mahdollisista oireista ihan viralliselta puolelta.

Tässä listaa kaikista mahdollisista oireista, mitä tauti voi aiheuttaa:

http://www.refluksi.fi/18



Hyvää kesän jatkoa!
t. Refluksikurkku