Translate

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Onko katetriablaatiohoidosta apua?

Hei vaan viikonlopun jälkeen! On hyvä laittaa joku oma nimimerkki tekstin jälkeen koska tuo systeemi laittaa vaan anonyymin ja kohta ollaan ihan sekaisin kuka on kuka :)
Viikonloppu menikin suht mukavasti, ei ollut kuin muutamia lisälyöntejä (ja  uskokaa vaan kun nyt kehun niin kohta ne alkaa, näin on ennenkin käynyt).
Minulle on tehty kaksi kertaa eteislepatuksen katetriablaatiota kolmisen vuotta sitten ja reilu vuosi tehtiin iso (150 polttoa) eteisvärinan katetriablaatio Magneettinavigointitekniikalla. Ihan uusin tekniikka mitä tiedän. 
Ks. liitteet: 
Yleistä katetriablaatiosta
http://cc.oulu.fi/~sisawww/esit/051201.htm
Ja Magneettinavigoinnista
http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=%2Fportlet_action%2Fdlehtihakuartikkeli%2Fviewarticle%2Faction&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo98091
Mutta kaikista hoidoista huolimatta ongelmat jatkuvat :(   Ehkä ei niin pahana, eli flimmerikohtaukset ovat vähentyneet mutta viimeisimmän ablaation jälkeen yksittäiset hypähdykset ovat lisääntyneet ja niitä on nykyisin siis päivittäin, eteis -ja kammioperäisiä.
Tässä vielä mielenkiintoista luettavaa kolmen miehen tarinat ko. hoidoista.
http://yle.fi/vintti/yle.fi/akuutti/arkisto2007/100407.htm



Talvista kevätpäivää, täällä hipsii lunta :)










2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi, itse 47 mies, hyväkuntoinen ja ei liikakiloja. Flimmeri vaivannut reilut kaksi vuotta. Aluksi tuli yöllä levossa sitten lääkkeeksi salpaajaa. Paineet muutenkin tosi alhaalla. Ei auttanut, flimmerit jatkuivat. Sitten lisättiin lääkkeeksi Tambocor. Käytin sitä yhdessä salpaajan kanssa 3 kk. Edelleen flimmereitä, mutta nyt tulivat rasituksessa tai heti sen jälkeen, ei ollenkaan unessa. Sitten jätin salpaajan pois, olo helpotti, flimmerit vähäisempiä, mutta ei poissa. Lopetin Tambocorin kolme viikkoa sitten ja aloitin ottamaan säänöllisesti magnesium + b6 sekä kalanmaksaöljyä ennen nukkumaan menoa. Olo todella hyvä yhden kerran heitti flimmerin päälle, mutta lähti melkein heti pois.

Tambocor oli kokeilussa marras-joulukuussa 2012 kuukauden, jonka jälkeen keskusteltiin ylilääkärin kanssa myös ablaatiosta. Onneksi töiden vuoksi siirrettiin se syksylle 2013. Nyt mennään ilman lääkkeitä ja katsotaan.

Ann'S kirjoitti...

Todella mielenkiintoista kuulla tuosta magnesiumin käytöstä ja vitamiineista. Luin Wikipediasta tuosta magnesiumista ja sieltä löytyi seuraavaa tekstiä:

Magnesium on ihmisille ja eläimille välttämätön kivennäisaine:
Hyväksi sydämen toiminnalle. Erityisesti diureetteja käyttävien sydänpotilaiden pitäisi syödä hivenaineita, joissa on muun muassa magnesiumia.
Saattaa alentaa kolesteroliarvoja.
Rappeutumissairauksissa kuten kuulonalenemassa ja tinnituksessa voi magnesiumlisästä olla hyötyä. Puute saattaa edistää muun muassa joitakin syöpälajeja, lisätä PMS-oireita ja masennusta.
Magnesiumista saattaa olla hyötyä neurologisissa häiriöissä. Sitä on kokeiltu autismissa, ylivilkkausoireyhtymässä, Touretten oireyhtymässä.
Levottomat jalat ja suonenveto saattavat korjaantua magnesium- ja kalkkilisällä. Pitkäaikaista käyttöä ei kuitenkaan suositella.
Magnesium on hampaiden ja luuston rakenneosa. 60 prosenttia elimistön magnesiumista on luustossa. Magnesium aktivoi entsyymejä. Se osallistuu hermoimpulssien johtumiseen ja on tärkeä lihasten supistumiselle.
Runsaasti magnesiumia saavilla on todettu vähemmän diabetesta, ilmenee 2011 julkistetusta meta-analyysitutkimuksesta. Rytmihäiriöiden ja astmakohtausten on tutkimusten mukaan todettu helpottuvan magnesiumruiskeilla.
Tutkittaessa magnesiumin puutetta elimistössä se on mitattava kokoverestä.
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositus naisilla on keskimäärin noin 280 mg/vrk, miehillä 350 mg/vrk, missä on otettu huomioon turvallisuusraja. Työikäiset suomalaiset saavat magnesiumia keskimäärin noin 340 mg/vrk (naiset) ja 428 mg/vrk (miehet), nuoret enemmän kuin vanhat.Hyviä magnesiumin lähteitä ovat täysjyvävilja, kasvikset, kala ja liha.
Runsas kalkin, fosforin, sinkin ja valkuaisaineiden (proteiinin) ja kasvisten fytaattien, eläinrasvan ja kuitujen saanti vähentää magnesiumin imeytymistä ja hyväksikäyttöä. Kalkkia ja magnesiumia ei suositella siksi otettavaksi yhtä aikaa. Toisaalta runsas ylimääräisen magnesiumin saanti häiritsee muiden hivenaineiden imeytymistä. Siksi ravinnelisien runsasta ja pitkäaikaista käyttöä ei suositella.