Translate

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Miten elämä muuttuu rytmihäiriöiden myötä

Hei,

eilinen meni tosiaan ihan levätessä, oli niin paljon rytmihäiriöitä ja pahoinvointia, ettei voinut ajatella edes ulkoilua tai muuta. Nukuin onneksi yön hyvin ja heräsin levänneenä ja tänään on olo ollut parempi. Muutamia "syrjähyppyjä" ollut mutta olen yrittänyt olla välittämättä. Tuleeko teille koskaan sellaista pahoinvoinnin tunnetta yks kaks? Minulla on sitä päivittäin ja ihan ilman selitystä, tulee sellainen etova olo??

Minulla valitettavasti tuo sydän säätelee elämää, eikä toisin päin. Ikävä tilanne, mutta masennuksen myötä näin on käynyt. Olisi mielenkiintoista kuulla miten häiriöt vaikuttaa teidän jokapäiväiseen elämään; rajoittaako se esim. matkustamista, liikkumista, työntekoa, yms.

Löysin muutaman artikkelin, selvitymistarinoita nekin.

http://www.pshp.fi/default.aspx?contentid=29971&contentlan=1

http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1429006/viaton-rytmihairio-olikin-vakava-sairaus--nelikymppisen-maratoonarin-elama-mullistui

Mukavaa iltaa teille

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Onpas täällä hiljasta muiden kommentoijien puolesta.:| Mutta kiva kun päivittelet blogia.
Tosi kurja kuulla, että sulla meni lauantai niin huonosti.tollaset päivät on niin kurjia.:(
Mulla tulee välillä sellasta pahoinvointia jos on lisälyöntejä.Mutta en tiedä johtuuko siitä kun alan pelkään niitä lisäreitä kun samalla yleensä menee vatsa sekasin.Sitten kun vähän helpottaa iskee ihan kamala väsymys.Varmaan sen panikoinnin jälkeen väsähtää ja voisin nukahtaa heti.
Mutta välillä oon huomannu kun tulee oksettava olo niin jonkin ajan päästä röyhtäilen ja se helpottaa.ja samalla joskus tulee muutama lisäri.et ilmeisesti tollane närästys saattaa vähä laukasta myös lisärit?muilla?mutta eipä ne mulla ainakaan aina niitä aiheuta vaan tulee ne tulee kun on tullakseen.
Nyt on taas ollu muutama päivä kun en oo tuntenu kum muutaman hassun lisärin ja enkä oo niin pelänny niitä.Mutta tänään tuntuu,että oon taas jotenkin herkempi niille.kun tullu muutama muljahdus niin heti iskee paniikki et nytkö niitä alkaa taas sateleen kun muutaman päivän ollu taas melkein ilman niitä.että ärsyttää...:(
Mutta mulla ainakin tälläsenä huonona aikana lisärit rajoittaa paljon elämää.mietin aina, et jos sovin jotain menoa että jos sinä päivänä onkin huono päivä, että pystyn sen menon peruun.enkä halua lähteä mihkään reissuun kun haluan mielummin olla kotona jos tulee huono päivä.Ja raskasta liikuntaa en uskalla harrastaa pelon takia.Toivon, että pääsen taas näistä lisäreistä ja ennen kaikkea myös pelosta eroon että pystyn liikkuun normaalisti.ei oo kiva rajottaa kaikkea tekemistä tän vaivan takia, mutta ei tarvi stressta ja pelätä koko aikaa mikä ei ainakaan auta yhtään.
olis kiva kuulla muidenkin kuulumisia.:)
Kaikille hyviä vointeja!:)
nim. Yks onneton myös

Ann'S kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ann'S kirjoitti...

Mukavaa kun kirjoitit, ajattelin jo että yksinkö täällä ihan keskustelen :) Todella samansuuntaisia tuntemuksia on meillä ja tosiaan kyllä se paniikki tulee vastaan lisäreiden jälkeen ja sitä ennen se on monesti ihan pelkoa, että milloin niitä tulee.

Olisi tosiaan mukavaa kuulla muidenkin ajatuksia. Klikkauksia blogiin on ollut runsaasti näiden 18 päivän aikana eli n.950 kpl. Tilaston mukaan tietysti Suomesta mutta myös USA:sta, Saksasta ja Venäjältä on paljon kävijöitä joten, rohkeasti vaan mukaan kertomaan ajatuksia :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne rytmihäiriöt rajoittaa ja pelottaa liikkumista, tekemistä ja olemista ihan hirveesti minullakin. Olen huomannut, että jos minulla on jotain mielenkiintoista tekemistä unohdan koko jutun hetkeksi enkä tunne rytmäreitä. Kun sitten istun paikalleni alan niitä taas tuntea. Eli lienee paljon juuri sen pelon syytä, joka sitten provosoi näitä häiriöitä esiin. Tärkeintä olisi päästä siitä pelosta, mutta eihän se tunne käskien mihinkään häviä. Vaikka tutkimukset osoittavat, että on kyse hyvänlaatuisesta ongelmasta, ei se poista ahdistusta ja pelkoa ja inhottavaa tunnetta.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla myös närästys saa monesti aikaan lisälyöntejä. Se johtuu muistaakseni sen vagus-hermon toiminnasta.

Se pelko on inhottavaa. Tuntuu, että luotto omaan kehoon on mennyt totaalisesti! Itse elän terveellisesti: liikun paljon, syön terveellisesti enkä turhaan stressaa, niin silti ei vaan voi näköjään luottaa kroppaansa. Vaikka periaatteessa voisi, sillä terveeksi on todettu monet kerrat.
Ellek.

Anonyymi kirjoitti...

Lueskelin tuosta vagus-hermosta ja en ollutkaan tiennyt tuosta mitään.Voisikohan tuo hermo aiheuttaa tosiaan noita lisälyöntejä jos hermo on jumissa?onko kokemuksia?
Itsellä ainakin on niska välillä tosi jumissa.
Entä onko kukaan kokeillut esim. homeopatiaa tai akupunktioo näihin sydänvaivoihin?
nim. yks onneton myös