Translate

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Erityyppiset rytmihäiriöt

Hei vaan :)

ja lämmintä helluntaipäivän aamua. Pitää ihan paljastaa tietämättömyyteni ja tarkistin ihan mitä varten helluntaita oikein vietetään, löytyihän sieltä selitys:
"Helluntaita vietetään kristillisissä maissa Pyhän Hengen vuodattamisen kunniaksi. Helluntain päivämäärä vaihtelee vuosittain – sitä vietetään seitsemän viikkoa pääsiäisen jälkeen ja 10 päivää Heltorstaista".
Ajattelin, että jotenkin se Helatorstaihin kai liittyy, mutta nyt sitten sain lisävalaistusta.

Päivät, viikot ja kuukaudet kuluvat, eikä ole ollut sellaista päivää, etteikö rytmit olisivat olleet enemmän tai vähemmän sekaisin. Onneksi flimmeriin ei ole vielä lähtenyt (kop kop koputan puuta). Toisina päivinä kun häiriöt on vähän lievempiä sitä yrittää saada jotain aikaiseksi mutta sitten taas on päiviä, että ei huvita mikään, ei edes itsestään huolehtiminen; lenkkeily tai ulkoisen habituksen hoitaminen.

Mutta meillä kaikilla nuo rytmihäiriöt voivat olla niin erilaisia eikä ketään voi verrata keskenään ihan suoraan. Oireet voivat olla toisilla paljon lievempiä, tuskin huomaavatkaan tai sitten se vaikuttaa ihan jokapäiväiseen elämään. Mietin vaan onko mitään yhdistävää tekijää meillä rytmihäiriöpotilailla, mutta se on varmaan vaikea asia selvittää, koska monet muut sairaudet voivat rytmihäiriöitä aiheuttaa.

Tähän löysin todella hyvät paketit erilaisista rytmihäiriöistä:

http://therapiafennica.fi/wiki/index.php?title=Rytmih%C3%A4iri%C3%B6t 

http://www.mehilainen.fi/syd%C3%A4men-rytmit-tutkitaan 





Ei kommentteja: