Translate

torstai 9. toukokuuta 2013

Kivennäis- ja hivenaineet

Minua on kiinnostanut kovasti tämä kivennäis- ja hivenaineiden vaikutus esim. rytmihäiriöihin. Oikeastaan olen vähän häkeltynyt, koska toisaalla ylistetään esim. magnesiumin vaikutusta rytmihäiriöiden häviämiseen ja toisaalla taas todetaan, että ei näillä ole yhteyttä?
Jos ajatellaan ihmiskehoa, niin sehän on yksi kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Miksi ei myös se, että mitä syödään ja mitä vitamiineja ja hivenaineita saadaan vaikuttaisi myös sydämeen.

Onko teille esim. sydänlääkäri suositellut hivenainetutkimuksia tai ylipäätään puhunut näiden vaikutuksesta sydämeen? Minulle ei ainakaan kukaan ole!
On vain todettu,( kun monesti olen sairaalaan joutunut flimmerin takia), että tuolloin kaliumarvot ovat olleet alhaisia ja olen joutunut ihan siellä ottamaan pikaisesti kaliumia. 
Joskus minulla on todettu myös B-12 vitamiin puutos, joka on kuulemma aika harvinaista. En ole kasvissyöjä, joten ei voinut johtua siitäkään.
Haluaisin kuulla millaisia kokemuksia teillä on näistä kivennäisaineista yms.

Löysin aiheesta todella paljon tietoa, oikea hivenaineviidakko tuli vastaan. Yritin tähän löytää sellaisia selkeimpiä sivustoja.Vähän samaa asiaa kaikissa mutta sitten taas on yksittäisiä vinkkejä kullakin sivulla.


http://www.nettiet.fi/teemat/terveys/art4437-Totta-vai-tarua--vaittamia-vitamiineista.html

http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Kivennäis-ja-hivenaineet-hyvästä-ruoasta/1061

http://www.tohtori.fi/?page=5530281&id=9009153 

http://www.timovihersaari.info/terveys/hivenaineet.html

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=95

http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/laakejaterveystieto/farmaseuttineuvoo/Pages/Hivenaineetjakivennaisaineet.aspx

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrient&dbid=75#summary 

Tässä vielä yksi mielenkiintoinen linkki:
http://www.tohtori.fi/?page=8913638&id=2705988 

Mutta tällaisena maalaisjärkiyhteenvetona voisi todeta:

Ihan tavallinen, mahdollisimman vähän käsitelty ruoka on järkevin ja halvin vitamiinien ja suojaravinteiden lähde. Sitä täytyy vaan syödä monipuolisesti. Valkoisia vehnäjauhoja vain juhlahetkinä, arkisin monipuolisesti ruis- ja sekaleipiä. Vähärasvaista lihaa ja rasvaista kalaa. Perunoita, monenmoisia kasviksia, marjoja hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä. Sokeria vain vähän ja sekin fruktoosia tai ksylitolia. Ei paljoa alkoholia, paljon vettä ja riittävä määrä tietysti vähärasvaisia maitotaloustuotteita ja tietysti niitä juoksevia rasvoja.





3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uskon, että niillä on vaikutusta. Itselläni on lisälyöntejä, vaikka elektrolyyttiverikokeet olivat normaalit. Rytmihäiriöni pahenevat aina kesällä kun on kuuma ja hikoilen, enkä syö tarpeeksi suolaa.

Ihminen on kyllä kokonaisuus, ja välillä tuntuu olevan varsinaista avaruusteknologiaa tuo rytmihäiriöiden syyn selvittäminen. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Esim. psyykeen merkitystä ei näissä asioissa turhaan korosteta.

Tsemppiä kaikille näistä kärsiville. Itseäni ahdistaa nyt eniten nuo rasituksessa tulevat lisälyönnit. Vaikka eihän levossa tulevatkaan mukavia ole.

ElleK.

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti nuo vaikuttavat rytmihäiriöihin, mutta kutrn Ellek mainitsi niin eipä se ole niin yksinkertaista.oliskin.
Itse oon nyt selvinnyt viimeset yli kaks viikkoa miltei ilman lisäreitä.muutaman oon tuntenu,mutta ei sitä normaalia pitkin päivää jumputtelua tai kohtauksia.mutta tietty tänä aamuna on taas niitä tuntunu.voi kun tietäs mitä oon tehny erilailla,että sain olla ilman niitä!aamuisin lisäsin aina mineraalisuolaa puuroon, koitin juoda enemmän vettä ja unohtaa lisärit.ja närästystä ei oo ollu.en tiedä johtuko lisärit siitä vai närästys lisäreiden panikoinnista.selkää olen myös koittanut jumpata,ettei olis jumeja rintarangassa.mutta ei se johtunutkaan mistään niistä, koska jos ne taas yhtäkkiä alkavat.ja oon tätä pelännyt koko ajan koska se taas alkaa.:(
Mieli oli paljon parempi kun oli olokin parempi, mutta alkaa taas heti mieli synkistyä kun tuntee jotain epänormaalia.että harmittaa..ei jaksa tätä päivästä toiseen!pakko vaan taas yrittää sätkiä.:(

Ellek: mulla on kans tullu rasituksessa lisäreitä kun joskus kävin kans juoksemassa.nykyään en enää uskalla niin raskasta liikuntaa harrastaa.mutta silloin lääkäri sanoi,ettei ne haittaa mitään kun näki holter nauhassa lisälyönnin lenkin loppuvaiheessa kun juoksin ylämäkeä.ne on tosi inhottavan tuntusia.:(

Tosi kiva kun kommentteja on tullu enemmän.:) Tsemppiä kaikille!

Yks onneton myös

Ann'S kirjoitti...

Tosiaan tuntuu kivalle, että kirjoitatte ja voidaan vaihtaa ajatuksia. Toki varmaan toivomme kaikki sitä, että tätä kyseistä aihetta ei tarvitsisi olla, mutta näin ollen näillä mennään.
Minulla on viime päivät ollut normaalia enemmän lisäreitä, vähän väliä muljuaa :( Eilen tuli todella surullinen olo ja ajattelin, että tätäkö tämä tosiaan koko loppuelämän tulee olemaan.
Minulla on sellainen tilanne, että koskaan kävellessä niitä ei tule, mutta aina levossa? Eilen kävelin pari tuntia rauhallista kävelyä, ei mitään. Mutta sitten illemmalla kun istuin vaan, niin johan alkoi.
Tutkimattomat ovat sydämen tiet vai mitenkä sen kiteyttäisi.

Mutta niin se menee, että kun kohtauksia tulee ne vaikuttaa välittömästi mielialaan, enkä itse ainakaan pysty aina sitä pettymystä peittämään. Mutta jos lisäreitä ei tule niin huomaa miten on iloisempi olo...ainakin hetken. Niillä on todella suuri vaikutus psyykkeeseen.