Translate

torstai 16. toukokuuta 2013

Kärsivällisyys on hyve

Se siitä sitten, ei tämä kardiologi sitten eilen soittanutkaan niistä kokeista, vaikka oli soittoaika. Kävelin koko päivän kännykkä kädessä ja odotin soittoa, sillä yleensä se on niin, että jos et siihen soittoon vastaa, niin he eivät soita myöhemmin uudestaan.
Soitin sydänpolille ja tiedustelin tilannetta ja sanottiin vaan, että lääkäri ei ole ehtinyt soittamaan ja voi soittaa viikon parin sisällä. Että sellaista odotusta taas jälleen kerran ... Toki ymmärrän, että lääkäreillä on kiire ja  varmaan on tärkeämpää tekemistä kuin minun koetuloksia arvioida, mutta joskus ihmetyttää miten tämä kunnallisen puolen sairaanhoitosysteemi toimii. Jos ei ole itse vaatimassa, kysymässä tai muistuttamassa niin moni asia jonnekkin vain unohtuu ja näin on käynyt minun kohdalla monta kertaa. Miten lie muiden kohdalla?
Olisi ihanaa jos olisi tietty lääkäri jonka kanssa voi näistä ongelmista keskustella ja miettiä mikä on parasta. On hankalaa kun joka kerta on eri lääkäri joka soittaa ja nopeasti puhelimessa kertoo jotain, eikä siinä hetkessä välttämättä ehdi ajatella itsekkään kaikkea oleellista, varsinkin jos puhelimen soidessa on kaupan kassalla tai autoa ajamassa.
Mutta tähän on menty, yhä enemmän terveysasioita hoidetaan nykyisin puhelimella, minusta se ei ainakaan ole edistystä potilaan kannalta. Toki niissä tilanteissa, kuten eilen kun käytin tytärtäni fysiatrilla, niin pitkän matkan tehtyämme ja käynnin maksettuamme, lääkäri vain toteaa, että hänellä ei ole enää ideoita mikä ongelma voisi olla? Tälläisessa tapauksessa olisi riittänyt se puhelinsoitto.
Pitkä juttu moisesta aiheesta, mutta joskus sitä vaan ihmettelee näiden asioiden kulkua. Sen olen todennut, että kyllä sitä rahalla loppujen lopuksi sitä terveyttä saa, ainakin nopeammin.

Itselle muistutukseksi, (kuullostaa englanniksi paremmalta kuin suomeksi):
" Patience is a virtue
The ability to wait for something without getting angry or upset is a valuable quality in a person".

Ei kommentteja: